Over ons

Over ons

De stichting Lambertus Concerten is sinds 2007 actief. De doelstelling is de promotie van klassieke muziek in Helmond en omstreken. Dit doet zij door een podium te bieden waar vocale en instrumentale ensembles een plek hebben. Amateur ensembles uit Helmond maar ook professionele ensembles hebben er een plek, mede dankzij een subsidie van het Nederlands Fonds Podiumkunsten. Regelmatig worden en nationaal en internatio­naal bekende musici geprogrammeerd. Dit resulteert in een breed aanbod.

Lamb170411012

In het verleden waren de King’s Singers, Emma Kirkby en de Holland Baroque Society te gast. In 2011 heeft de stichting de eerste Helmondse uitvoering van Bach’s Mattheus Passie mogelijk gemaakt.

Een van de speerpunten is educatie. Diverse educatieprojecten rondom de Mattheus en Johannes Passie en het Robustelly orgel van Helmond zijn al met succes gerealiseerd. Met ingang van seizoen 2022/2023 is er een structureel aanbod van educatieprojecten voor het basisonderwijs en zijn projecten voor middelbaar onderwijs in ontwikkeling.

Daarnaast zijn er ook maatschappelijke projecten voor o.a. de ouderen. In 2022 vindt het project Vergeet niet te Zingen plaats voor mensen met dementie. En plannen voor o.a. Coro d’Oro voor mensen met een verstandelijke beperking en Ik zou wel een willen weten voor mensen met een visuele beperking zijn in ontwikkeling.

Geef een antwoord