Over ons

Over ons

De stichting Lambertus Concerten is sinds 2007 een podium waar vocale en instrumentale ensembles een plek hebben. Haar doelstelling is het om amateur ensembles uit Helmond en omgeving een podium te bieden. Ook professionele ensembles hebben er een plek, mede dankzij een subsidie van het Nederlands Fonds Podiumkunsten. Daarnaast worden regelmatig internatio­naal bekende musici geprogrammeerd. Dit resulteert in een breed aanbod.

Lamb170411012

In het verleden waren de King’s Singers, Emma Kirkby en de Holland Baroque Society te gast. In 2011 heeft de stichting de eerste Helmondse uitvoering van Bach’s Mattheus Passie mogelijk gemaakt.

Een van de speerpunten is educatie. Diverse educatieprojecten rondom de Mattheus en Johannes Passie en het Robustelly orgel van Helmond zijn al met succes gerealiseerd.

Daarnaast zijn er ook maatschappelijke projecten voor o.a. de ouderen. Zo gingen leden van het Helmonds Vocaal Ensemble in de voorbereiding op hun Johannes Passie en Messiah langs de Helmondse ouderencentra met mini-concerten onder begeleiding van accordeon-duo TOEAC.

Geef een antwoord