Mijn oma is een superheld 2022

Mijn oma is een superheld 2022

In zes bijeenkomsten gaan de kinderen aan de slag.
Het project start met een inleiding door Marloes van Loon aan de hand van haar prentenboek.

En een inleiding door Lambertus Concerten over waarom kunst en met name muziek zo bijzonder is voor mensen met dementie aan de hand van muziek uit de Johannes Passion.
Onder leiding van Kunstkwartier Helmond, wordt in de tweede week met de kinderen een ontwerp gemaakt voor het kunstwerk. In de vier daarop volgende weken, bezoeken de kinderen hun kunstmaatje met dementie en worden de ontwerpen overgezet op doek om samen in te schilderen.

Aan elk deel uit de Johannes Passion dat op 16 april 2022 gezongen zal worden, is een concreet thema gekoppeld, b.v. boosheid, verdriet of vreugde. De muziek en deze thema’s dienen als uitgangspunt voor de kunstwerken.

 

Illustratrice Marloes van Loon schreef een interactief prentenboek voor kinderen vanaf 4 jaar, wanneer opa of oma te maken krijgt met de ziekte van Alzheimer:

Mijn oma is een superheld!

“Een onderwerp dat ontzettend belangrijk voor me is, zeker omdat ik ook mijn eigen opa heb verloren aan de gevolgen van deze ziekte. Om deze reden wilde ik iets doen om jonge kinderen een handvat te geven wanneer ze in deze vervelende situatie terecht komen. Want wat als je al oud genoeg bent om te begrijpen dat er iets aan de hand is met opa of oma, maar te jong om zelf uit te kunnen zoeken wat? ”

Aan de hand van dit boek wordt een educatie-project opgezet, waarbij kinderen uit groepen 3 en 4 van de basisschool, samen met mensen met dementie gaan werken aan een kunstwerk. Het is ook mogelijk om deel te nemen met een (achter)kleinkind.

2020 had de première van dit prachtige project moeten zijn, maar Corona gooide roet in het eten. Ook in 2021 bleek het niet mogelijk om dit project doorgang te laten vinden. Daarom nu gepland in 2022!

Het resultaat wordt tentoongesteld in de Cacaofabriek in de weken voorafgaande aan de uitvoering op 11 april 2020. Op die dag zijn de kunstwerken ook te zien op de uitvoeringslocatie.

Het kunstproject wordt georganiseerd in de periode februari-maart 2022 i.s.m. Savant-RivierenhofCultuurContact en KunstKwartier.

Foto’s met vriendelijke toestemming van: © December 2017 Clavis Uitgeverij, Hasselt – Amsterdam – New York, Illustraties en tekst van Marloes van Loon uit Mijn oma is een superheld.

    Schrijf u nu in voor 1 of meerdere onderdelen!!

    Opmerking:

    Wat is de uitkomst van deze som?

    [honeypot honeypot-423]