Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Vox Humana met ‘Vox’s Decima Volta’

4 maart 2018|14:00 - 16:00

Regionaal Projectkoor Vox Humana presenteert zich weer aan het publiek met drie concerten. Als afsluiting van het tiende koorproject geeft het koor onder leiding van zijn dirigent Frans van Houten het eerste concert in de serie Lambertus Concerten met een twee uur durend concert (incl. pauze).

Viering tweede lustrum

 Met dit tiende koorproject viert Vox Humana dus ook zijn tweede lustrum. Vandaar dat het artistieke thema dit keer in dat feestelijke kader is geplaatst: ‘Vox’s Decima Volta’ of ‘De Tiende keer van Vox Humana’. Sinds 2008 verdubbelde het aantal leden van het koor naar 65 leden nu en in die periode werden 28 succesvolle concerten gegeven. Het nieuwe concertprogramma doet recht aan de viering van dit jubileum: het is deels een vocaal ‘feest van herkenning’ met reprises van de mooiste koorwerken die de afgelopen jaren zijn gezongen. Maar anderzijds wordt er natuurlijk ook weer een flink aantal nieuwe koorwerken gepresenteerd. Het koor zingt in het Duits, Frans, Engels, Italiaans en Latijn.

Concertprogramma

Het concertprogramma omvat (vanaf 1500) vijfhonderd jaar klassieke koormuziek uit de Renaissance (16e eeuw), de Barok en de Weense Klassieken (17e en 18e eeuw), de Romantiek (19e eeuw) en de moderne tijd (20e eeuw). De volgende componisten komen voorbij: Brumel (Sicut lilium), Josquin (Mille regretz), Purcell (Thou knowest, Lord), Händel (Lascia ch’io pianga), Vivaldi (Gloria), Mozart (Voi che sapete/Le Nozze di Figaro en Missa Brevis KV 259), Brahms (Zigeunerlieder), Sullivan (The long day closes), Schumann (Widmung), Dvorák (Klänge aus Mähren), Elgar (From the Bavarian Highlands), Rossini (Petite Messe Solonnelle), Fauré (Requiem), Berlioz (L’Adieu des Bergers) en Lauridsen (Dirait-on).

Presentatie

Vox Humana presenteert zich bij concerten ook nu weer in verschillende koorgroepen:  behalve het voltallige groot gemengd koor zijn dat een vrouwenkoor, een kamerkoor en enkele groepen koorsolisten. Alle koorwerken worden op piano begeleid door onze vaste pianist Evert Mostert en een klein symfonisch ensemble bestaande uit 8 strijkers en 5 houtblazers. Tijdens het concert worden op een groot scherm boven het koor beelden geprojecteerd die in illustratieve en/of associatieve verbinding staan met het koor en vooral met de uit te voeren composities en componisten. Daarnaast wordt gratis een uitvoerig programmaboek aan het publiek uitgedeeld.

Kaartverkoop

De kaarten kosten € 10,00 (volwassenen) en € 6,00 (jongeren tot 18 jaar) incl. een pauzedrankje en programmaboek. Vooraf reserveren is noodzakelijk. Vanaf 1 januari 2018 kunnen kaarten besteld worden. Mail naar info@projectkoorvoxhumana.nl of bel naar 0493-314162. Bekijk de website www.projectkoorvoxhumana.nl Alleen indien voorradig zijn er nog kaarten te krijgen aan de kassa voor aanvang van het concert.

Please follow and like us:

Gegevens

Datum:
4 maart 2018
Tijd:
14:00 - 16:00
Site:
www.projectkoorvoxhumana.nl

Organisator

Lambertus Concerten
Telefoon:
0492-590333
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Auditorium Elkerliek Ziekenhuis
Wesselmanlaan 25
Helmond, Nederland
+ Google Maps