Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Vox Humana

31 maart 2019|14:00 - 16:00

In maart 2019 presenteert het Regionaal Projectkoor ‘Vox Humana’ zich weer aan het publiek met drie concerten. Als afsluiting van het elfde koorproject geeft het koor onder leiding van zijn dirigent Frans van Houten een concert in de serie Lambertus Concerten in het Auditorium (Kapel) van het Elkerliek Ziekenhuis op zondagmiddag 31 maart aanvang 14.00 uur.

Concertprogramma

Het concertprogramma omvat (vanaf 1500) vijfhonderd jaar klassieke koormuziek uit de Renaissance (16eeeuw), de Barok en de Weense Klassieken (17een 18e eeuw), de Romantiek (19eeeuw) en de moderne tijd (20eeeuw). De volgende componisten/composities komen voorbij: ‘Pase el agua’ en Dindirin Dindirin (Spaanse Renaissance), J.S. Bach (Motet ‘O Jesu Christ’ BWV 118), Fr. Durante (‘Magnificat’), J. Haydn (‘Der Sturm’), W.A. Mozart (Requiem KV 626: deel 1 Introïtus), Fr. Schubert (Entre-act-muziek uit ‘Rosamunde’), C. Franck (‘Panis Angelicus’), Mendelssohn (‘Verleih uns Frieden’) en verder werken van E. Elgar, R. Vaughan Williams en C. Saint-Saëns. Het laatste deel van het programma (20eeeuw) is ‘lichter’ van karakter en muziekgenre. Daarin klinken 5 fragmenten uit de musicals ‘Sound of Music’ en ‘Oklahoma’ (R. Rodgers) en ‘West Side Story’ (L. Bernstein) en een song uit de negeropera ‘Porgy and Bes’ (G. Gershwin).

Presentatie

Vox Humana presenteert zich bij deze concerten ook nu weer in verschillende koorgroepen: behalve het voltallige groot gemengd koor zijn dat een vrouwenkoor en een mannenkoor. Alle koorwerken worden op piano begeleid door hun vaste pianist Evert Mostert en een klein symfonisch ensemble bestaande uit 8 strijkers en 5 houtblazers (concertmeester Chika Fujie). Tijdens het concert worden op een groot scherm boven het koor beelden geprojecteerd die in illustratieve en/of associatieve verbinding staan met het koor en vooral met de uit te voeren composities en componisten. Daarnaast wordt een uitvoerig programmaboek gratis aan het publiek uitgedeeld. Inclusief de pauze gaat het concert ruim 2 uur duren.

Kaartverkoop

toegangsprijs: € 6,00 (jongeren tot 18 jaar) en € 10,00 (volwassenen) incl. een pauzedrankje en een programmaboekje. Vooraf reserveren is noodzakelijk. Vanaf 1 januari 2019 kunnen kaarten besteld worden. Mail naar info@projectkoorvoxhumana.nlof bel naar 0493-314162. Alleen indien voorradig zijn er nog kaarten te krijgen aan de kassa voor aanvang van elk concert.

Website: www.projectkoorvoxhumana.nl

Please follow and like us:

Gegevens

Datum:
31 maart 2019
Tijd:
14:00 - 16:00

Organisator

Lambertus Concerten
Telefoon:
0492-590333
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Auditorium Elkerliek Ziekenhuis
Wesselmanlaan 25
Helmond, Nederland
+ Google Maps