Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Vox Humana: Entre choral et valse les extrêmes se touchent

19 maart 2017|14:00 - 16:30

In maart 2017 presenteert het Regionaal Projectkoor ‘Vox Humana’ zich weer aan het publiek met drie concerten. Als afsluiting van alweer het negende project geeft het koor onder leiding van zijn dirigent Frans van Houten het eerste concert in Helmond, in de serie Lambertusconcerten op zondagmiddag 19 maart in het Auditorium (Kapel) van het Elkerliek Ziekenhuis, aanvang 14.00 uur. De twee andere concerten vinden plaats in Deurne, in het Cultuurcentrum Martien van Doorne op zaterdagavond 25 maart, aanvang 20.00 uur, en op zondagmiddag 26 maart, aanvang 14.00 uur.

Artistiek thema 

In dit negende project gaat het koor vocaal aan de slag met het artistiek thema ‘Entre choral et valse les extrêmes se touchent’ of ‘Tussen koraal en wals raken de uitersten elkaar’. Dit thema is gekozen omdat het concertprogramma een bont, zeer divers samengesteld geheel is van enerzijds ernstige, ‘zware’ vocale genres en anderzijds vrolijke, ‘lichte’ songs en chansons. Het beroemde koraal van Bach ‘’Jesus bleibet meine Freude’ is het startpunt en de finish wordt bereikt met de ‘Valse brillante’ van Chopin. En tussen dit koraal en deze wals ‘klinken’ nog vele andere vocale genres ‘voorbij’.

vh

Concertprogramma

Het concertprogramma omvat (vanaf 1700) driehonderd jaar klassieke koormuziek uit de Barok en de Weense Klassieken (18e eeuw), de Romantiek (19e eeuw) en de moderne tijd (20e eeuw). De volgende componisten komen voorbij: J.S. Bach (Koraal ‘Jesus bleibet meine Freude’), Händel (3e Coronation Anthem), Haydn (uit Die Schöpfung het koor ‘Die Himmel erzählen die Ehre Gottes’), César Franck (Psalm 150 en 2 delen uit ‘Sept paroles du Christ en croix’), Mendelssohn (openingskoor Psalm 42 ‘Wie der Hirsch schreit nach frischem Wasser’), Fauré (‘Cantique de Jean Racine’) en Wagner (‘Bruidskoor uit Lohengrin’). Het laatste deel van het programma is veel ‘lichter’ van karakter en muziekgenre. Het wordt een bonte parade van operette- en musicalmuziek, een popsong, een folksong, Franse chansons, een Weense wals en olijke parodieën op bekende muziekwerken. Het geheel is voor koor en orkest gearrangeerd door Frans van Houten. In deze vrolijke afsluiting herkennen we muziek van Straus (Oscar), Smetana, Schubert, Beatles, Rodgers, Fugain, Berté, Giraud, Maessen en Chopin.

Presentatie

Vox Humana presenteert zich bij concerten ook nu weer in verschillende koorgroepen:  behalve het voltallige groot gemengd koor zijn dat een vrouwenkoor en enkele groepen koorsolisten. Alle koorwerken worden op piano begeleid door onze vaste pianist Evert Mostert en een klein symfonisch ensemble bestaande uit 8 strijkers en 5 houtblazers. Tijdens het concert worden op een groot scherm boven het koor beelden geprojecteerd die in illustratieve en/of associatieve verbinding staan met het koor en vooral met de uit te voeren composities en componisten. Daarnaast wordt een uitvoerig programmaboek gratis aan het publiek uitgedeeld.

Kaartverkoop

 De kaarten kosten € 8,00 incl. een pauzedrankje. Vooraf reserveren is noodzakelijk. Vanaf 1 januari 2017 kunnen kaarten besteld worden. Mail naar info@projectkoorvoxhumana.nl of bel naar 0493-314162. Alleen indien voorradig zijn er nog kaarten te krijgen aan de kassa voor aanvang van het concert.

Please follow and like us:

Gegevens

Datum:
19 maart 2017
Tijd:
14:00 - 16:30
Site:
www.projectkoorvoxhumana.nl

Organisator

Lambertus Concerten
Telefoon:
0492-590333
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Auditorium Elkerliek Ziekenhuis
Wesselmanlaan 25
Helmond, Nederland
+ Google Maps