Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Jubileumconcert Vox Humana

2 april 2022|20:00 - 22:00

In april 2022 presenteert het Regionaal Projectkoor ‘Vox Humana’ zich weer als vanouds aan het publiek met twee concerten, waarvan 1 in onze serie. Twee jaar eerder legde corona alle vocale activiteiten helemaal stil. Maar sinds 13 oktober is het koor weer begonnen met repeteren om zich voor te bereiden op een groot vocaal jubileumfeest: het koor viert zijn koperen jubileum en dirigent Frans van Houten viert zelfs zijn (uitgestelde) 50-jarig gouden jubileum als koordirigent.

Concertprogramma

Het concertprogramma omvat (vanaf 1500) vijfhonderd jaar klassieke koormuziek. De volgende componisten/composities komen voorbij: Juan del Encina en Thomas Tallis, Claudio Monteverdi (drie delen uit ‘Scherzi Musicali a tre voci’), Hans Leo Hassler (Tanzen und Springen), Christoph Willibald Gluck (6 delen uit zijn opera ‘Orfeo ed Euridice’), Wolfgang Amadeus Mozart (‘Sancta Maria’ KV 237), Luigi Cherubini (Requiem en Kyrie in c), Romantische koorwerken van Franz Schubert (‘An die Musik’), Robert Schumann (‘Zigeunerleben’ en ‘Widmung’) en Felix Mendelssohn (uit Psalm 42 ‘Wie der Hirsch schreit’) en tenslotte uit de 20e eeuw twee koorwerken van John Rutter.

Presentatie

Alle koorwerken worden op piano begeleid door de vaste pianist Evert Mostert en een klein symfonisch ensemble bestaande uit 8 strijkers en 5 houtblazers (concertmeester Chika Fujie). Ook zal er een blokfluittrio meespelen bij de werken uit de Renaissance en Barok. Tijdens het concert worden op een groot scherm boven het koor beelden geprojecteerd die in illustratieve en/of associatieve verbinding staan met het koor en vooral met de uit te voeren composities en componisten. Daarnaast wordt een uitvoerig programmaboek gratis aan het publiek uitgedeeld.

Kaartverkoop

De kaartverkoop start vanaf januari 2022. De oude concertkaarten, die in 2020 besteld zijn, zijn nu niet meer geldig. De nieuwe kaarten kosten € 15,00 (volwassenen) en € 6,00 (jongeren tot 18 jaar) incl. een pauzedrankje en programmaboekje. In verband met de onzekerheden rondom het coronavirus is het niet nodig om de kaarten meteen bij uw bestelling al te betalen. Uw bestelling wordt genoteerd en u krijgt een seintje (mail of telefoon) als de concerten doorgaan met het verzoek om dan de kaarten te betalen. Maar tijdig vooraf reserveren via het koor is wel nodig en kan niet via Lambertus Concerten of het Speelhuis in Helmond.

Mail naar info@projectkoorvoxhumana.nl of bel naar 0493-314162 om te bestellen.
Verdere info: www.projectkoorvoxhumana.nl

De kaartprijs is wat hoger dan voorgaande jaren in verband met extra kosten voor een corona-proof concert in een grotere zaal. De vaste concertbezoekers van Vox Humana ontvangen in januari 2022 een persoonlijke uitnodiging via de mail.

 

Please follow and like us:

Gegevens

Datum:
2 april 2022
Tijd:
20:00 - 22:00

Organisator

Lambertus Concerten
Telefoon:
0492-590333
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Theater Speelhuis
Speelhuisplein 2
Helmond, 5707 DZ Nederland