Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Vox Humana (afgelast)

15 maart 2020|14:00 - 17:00

I.v.m. maatregelen m.b.t het Coronavirus heeft de directie Elkerliek moeten besluiten om alle activiteiten voor in ieder geval de komende 7 dagen af te gelasten. Daarom kan dit concert geen doorgang vinden. 
Het concert zal op een later tijdstip alsnog worden geprogrammeerd.

Op 15 maart 2020 presenteert het Regionaal Projectkoor ‘Vox Humana’ zich weer aan het publiek met drie concerten. Als afsluiting van het twaalfde koorproject geeft het koor onder leiding van haar dirigent Frans van Houten het eerste van de 3 concerten in Helmond in het Auditorium (Kapel) van het Elkerliek Ziekenhuis in de serie Lambertus Concerten

Concertprogramma

Het concertprogramma omvat (vanaf 1500) vijfhonderd jaar klassieke koormuziek. De volgende componisten/composities komen voorbij: Juan del Encina en Thomas Tallis, Claudio Monteverdi (drie delen uit ‘Scherzi Musicali a tre voci’), Hans Leo Hassler (Tanzen und Springen), Christoph Willibald Gluck (6 delen uit zijn opera ‘Orfeo ed Euridice’), Wolfgang Amadeus Mozart (‘Sancta Maria’ KV 237), Luigi Cherubini (Requiem en Kyrie in c), Romantische koorwerken van Franz Schubert (‘An die Musik’), Robert Schumann (‘Zigeunerleben’ en ‘Widmung’) en Felix Mendelssohn (uit Psalm 42 ‘Wie der Hirsch schreit’) en tenslotte uit de 20eeeuw twee koorwerken van John Rutter.

Presentatie

Alle koorwerken worden op piano begeleid door onze vaste pianist Evert Mostert en een klein symfonisch ensemble bestaande uit 8 strijkers en 5 houtblazers (concertmeester Chika Fujie). Ook zal er een blokfluittrio meespelen bij de werken uit de Renaissance en Barok. Tijdens het concert worden op een groot scherm boven het koor beelden geprojecteerd die in illustratieve en/of associatieve verbinding staan met het koor en vooral met de uit te voeren composities en componisten. Daarnaast wordt een uitvoerig programmaboek gratis aan het publiek uitgedeeld. Inclusief de pauze gaat het concert ruim 2 uur duren.

Kaartverkoop

De kaarten kosten € 10,00 (volwassenen) en € 6,00 (jongeren tot 18 jaar) incl. een pauzedrankje en programmaboekje. Vooraf reserveren is noodzakelijk. Vanaf 1 januari 2020 kunnen kaarten besteld worden. Mail naar info@projectkoorvoxhumana.nlof bel naar 0493-314162. Alleen indien voorradig zijn er nog kaarten te krijgen aan de kassa voor aanvang van elk concert. Voor alle info: zie onze website: www.projectkoorvoxhumana.nl

 

Please follow and like us:

Gegevens

Datum:
15 maart 2020
Tijd:
14:00 - 17:00
Site:
www.lambertusconcerten.nl

Organisator

Lambertus Concerten
Telefoon:
0492-590333
Site:
www.lambertusconcerten.nl

Locatie

Auditorium Elkerliek Ziekenhuis
Wesselmanlaan 25
Helmond, Nederland
+ Google Maps