Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Le Voci delle Grazie

25 november 2018|15:00 - 16:00

€12.5

Le Voci delle Grazie werd opgericht in 2015 door Laura Lopes en Bethany Shepherd. Hun doel was de verloren kunst van musica secreta, een uitvoeringspraktijk van intense muzikale expressie aan de hoven van Italië, te doen herleven.

In het laatste deel van de 16e eeuw werd het hof van Ferrara bezocht door de beste componisten van Europa. Velen van hen droegen composities op aan Europa’s eerste professionele vrouwelijke vocale kamerensemble: Il Concerto delle Dame.
De vrouwen van Il Concerto waren virtuoze zangeressen die zich lieten begeleiden door harp, luit en viola da gamba. Het rijke culturele erfgoed van Il Concerto bleek de muziek en alle andere vormen van kunst in heel Italië te beïnvloeden. In de jaren 30 van de 17e eeuw voerde de familie Baroni, bestaande uit Adriana Basile (Monteverdi’s favoriete zangeres) en haar twee dochters Leonora en Caterina, het repertoire uit in Rome in een bijna identieke formatie. Gevierde componisten van die tijd schreven een enkele stukken voor het Baroni trio, zoals dat ook in Ferrara veertig jaar eerder werd gedaan.
Het hof van Ferrara is nooit ver weg van de kern van het geluid van Le Voci delle Grazie. Net zoals destijds Il Concerto en haar originele bezetting van harp, luit en viola da gamba in combinatie met klavecimbel, voert Le Voci delle Grazie virtuoze muziek voor vrouwenstemmen uit,  geschreven in de 16e en 17e eeuw.

Een voorproefje van deze hemelse zang?

Dit concert is mede mogelijk gemaakt door het Fonds Podiumkunsten.

Fonds Podiumkunsten

Please follow and like us:

Gegevens

Datum:
25 november 2018
Tijd:
15:00 - 16:00
Kosten:
€12.5
Site:
www.lambertusconcerten.nl

Organisator

Lambertus Concerten
Telefoon:
0492-590333
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Auditorium Elkerliek Ziekenhuis
Wesselmanlaan 25
Helmond, Nederland
+ Google Maps