Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

The Matildas: Songs of Home

30 oktober 2022|15:00 - 16:00

€10,00 – €25,00

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

TIP: u kunt dit concert ook boeken i.c.m. een rondleiding door het kasteel. Zie onder voor meer informatie.

Volksliederen, ballads, fantastische verhalen en levendige dansen staan centraal in het programma van The Matildas. Nee, niet het Australische damesvoetbalteam, maar het (ook) Australische muziekensemble. Onder de titel ‘Songs of Home’ presenteren ze een wervelende ‘show’ van folkloristische melodieën uit de 18e en 19e-eeuw. Muzikanten die hun geluk zochten in de Nieuwe Wereld; die emigreerden naar Noord-Amerika en Australië (Tasmanië). Ze namen hun tradities en culturele gebruiken mee, dus ook hun muziek. Deze unieke geluiden vormden het begin van de verschillende muzikale identiteiten van de jonge Australische en Noord-Amerikaanse naties.
U krijgt werken te horen van Schotse (A. Laing, J. Oswald), Duitse (G.F. Telemann), Italiaanse (N. Matheis, F. Barsanti) en Engelse (G. Huntly McCrae) componisten en schrijvers. Bekende en nog onontdekte pareltjes, muzikale verhalen zoals ze verteld, getoonzet en gedanst werden in de ruige Schotse Hooglanden en in de idyllische Engelse landschappen.
En wie kan dit repertoire beter vertolken dan ensemble The Matildas! Zelf muzikanten uit het gekoloniseerde land dat nu bekendstaat als Australië, met een speciale gast uit de Verenigde Staten. Tijdens hun huidige tournee door Nederland blazen ze vergeten muzikale juweeltjes nieuw leven in en laten ze u kennismaken met de charme van vroeg-koloniale muziek, die is verweven met inheemse en koloniale verhalen, gedichten en nieuwe Australische muziek.

Wie zijn nu ‘The Matildas’? De naam is afgeleid van het bekende 19e-eeuwse Australische volksliedje ‘Waltzing Matilda’. De Australische Rachael Beesley, Emma Williams, Jonty Coy en Sarah Papadopoulos voltooiden hun conservatoriumopleiding in Australië en vervolgden die in Nederland, o.a. aan het Koninklijk conservatorium in Den Haag, waar ze zich specialiseerden in instrumentale en vocale Oude Muziek. Ze spelen viool en fluit en combineren dat in het huidige programma met zang. In diverse (inter)nationale ensembles en (kamer)orkesten treden ze op, zoals Anima Eterna Brugge, de Amsterdamse Bachvereniging, Holland Baroque en The Philharmony Australia. Gastspeler en cellist Alex Baker bekwaamde zich na zijn opleiding in de VS ook in het bespelen van de viola da gamba aan het Conservatorium in Den Haag en studeerde daarnaast nog Duitse literatuur.

Een veelzijdig, erudiet en bijzonder muzikaal gezelschap dus, dat garant staat voor een originele  uitvoering van prachtige historische muziekcultuur!

The Matildas:
Rachael Beesley (Australia) – violin/voice
Emma Williams (Australia) – violin/voice
Sarah Papadopoulus (Australia) – violin/viola/voice
Jonty Coy (Australia) – traverso/voice
Madeleine Bouissou (United States) – cello
Marlowe Heywood-Thornes (United Kingdom) – guitar

Dit concert vindt plaats in de sfeervolle ridderzaal van Kasteel Helmond i.s.m. Museum Helmond. Daarom bestaat er de mogelijkheid om deze concerten te combineren met een rondleiding door het kasteel. Een middagje uit tussen historie en cultuur! De kasteelrondleiding begint om 13.45u en duurt een uur. Om 15.00 uur is de aanvang van het concert. Een combiticket kost € 25,-.

Dit concert is mede mogelijk gemaakt door het Fonds Podiumkunsten.

Fonds Podiumkunsten

Please follow and like us:

Gegevens

Datum:
30 oktober 2022
Tijd:
15:00 - 16:00
Kosten:
€10,00 – €25,00
Evenement Categorie:
Site:
www.lambertusconcerten.nl

Organisator

Lambertus Concerten
Telefoon:
0492-590333
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Ridderzaal kasteel
Kasteelplein 1
Helmond, Nederland
+ Google Maps