Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Staffa Trio

7 mei 2017|15:00 - 16:00

€7.50

Online kaartverkoop gesloten op 6-5-2017 om 17 uur. Nog voldoende kaarten aan de kassa beschikbaar!

Sinds 2013 bestaat het Staffa Trio uit violiste Symone Boerstoel, en Angela en Mark Kreeftmeijer op klarinet en piano.

De naam van het trio verwijst naar het Schotse eiland Staffa dat Mark en Angela tijdens hun vakantiereis in 1998 bezocht hebben. Staffa is een klein, onbewoond eiland dat behoort tot de Binnen-Hebriden. Kenmerkend voor het eiland zijn de basaltkolommen en de basaltgrotten. De grootste grot heet Fingal’s Cave. In 1829- 30 schreef Felix Mendelssohn na een bezoek aan het eiland Staffa de beroemde concertouverture “Fingal’s Cave”, bekend geworden onder de naam “The Hebrides (Die Hebriden)”. Ook Jules Verne liet zich door het eiland inspireren in zijn boek De Wonderstraal uit 1882. Staffa behoort nu aan de National Trust van Schotland en is een waar paradijs voor verschillende zeevogels, waaronder de papegaaiduiker.

Het Staffa Trio speelt kamermuziek in originele bezetting en bewerking van barok tot 20e eeuw. Tijdens dit concert kunt u luisteren naar werken van o.a. Mozart, Schubert en Brahms.

Symone Boerstoel volgde haar studie viool aan het Twents Conservatorium en studeerde gedurende drie jaar bij Jaap van Zweden. Als violiste speelt zij in diverse (project)orkesten, en is zij verbonden aan het Dordts Kamerorkest, een professioneel begeleidingsorkest. Daarnaast speelt zij regelmatig als soliste bij harmonie-en fanfareorkesten. Ook is zij concertmeester en artistiek leider van symfonieorkest “La Sinfonia Contea”. Tevens is zij als viooldocente verbonden aan twee muziekscholen.

 

 

Angela Kreeftmeijer studeerde aan het Rotterdams Conservatorium klarinet bij Jan Jansen en basklarinet bij Henri Bok. Zij speelde in het Rotterdamse koorbegeleidingsorkest Kamerorkest Continuo, De Koninklijke Militaire Kapel en het Doelenensemble. In 2008, 2011 en 2015 speelde zij bij een theatertour van Joep Onderdelinden:”De Kleine Kerstman”. In dit seizoen speelt ze mee in de theatervoorstelling  “Mag ik vragen wat dit te betekenen heeft” van zanger/verteller Hugo Naessens en pianist Paul Gelsing. Tevens werkt Angela als docent aan een middelbare school.

 

Mark Kreeftmeijer studeerde piano bij Willy Muller en Alwin Bär aan het Utrechts Conservatorium. Later volgde hij jarenlang lessen bij Tan Crone in Amsterdam en legde hij zioh toe op pianobegeleiding en kamermuziek. Tevens werkt Mark als informatie analist binnen de ICT.

 

Please follow and like us:

Gegevens

Datum:
7 mei 2017
Tijd:
15:00 - 16:00
Kosten:
€7.50

Locatie

Auditorium Elkerliek Ziekenhuis
Wesselmanlaan 25
Helmond, Nederland
+ Google Maps