Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Saaya Ikenoya/Anastasiya Akinfina

2 oktober 2022|15:00 - 16:00

€10,00 – €25,00

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

Tip: boek dit concert in combinatie met een rondleiding door het kasteel.

Volkse taferelen verklankt in ‘fluwelen’ muziek door Noord-Europese componisten als Von Biber, Schmelzer en Petersen. Allemaal werden ze beïnvloed door de Italiaanse renaissance met haar statige bouwkunst, sublieme beeldhouwkunst, prachtige landschappen, muziek en levenskunst. Volgens traditie reisden ze naar het zuiden, laafden zich aan al het klassieke moois en zetten het om in composities die absoluut het beluisteren waard zijn. En dan ook nog vertolkt door twee topmusici die dit repertoire al jaren bestuderen en vertolken.
De Bamboccianti, waarnaar de titel van dit muzikale middagprogramma verwijst, waren merendeels Nederlandse en Vlaamse kunstenaars die in de zeventiende eeuw werkten in Rome. Ze schilderden  het alledaagse leven van burgers en buitenlui in en om Rome in een realistische stijl. Typische figuren als zakkenrollers, dronkaards, veelvraten, marktkooplieden, boeren en melkmeisjes aan het werk, soldaten aan het rusten, bedelaars en prostituees zijn er te zien. De noordelijke componisten uit die tijd probeerden deze taferelen te verklanken in bijpassende nieuwe muzikale stijlen, waarvan u deze middag vele variaties krijgt aangeboden. Zo beleeft u het zeventiende-eeuwse Italië eens op een geheel andere, originele muzikale wijze. Ikenoya en Akinfina maken er een feestje van met hun bevlogenheid, passie en virtuositeit op viool en klavecimbel; als ervaren muzikanten nemen ze u mee terug in de tijd met prachtige composities van Schmelzer (Sonata Tertia) tot Petersen (Sonata XII from Speelstukken). Subliem, genuanceerd, warm, sereen en sfeervol; dat is de muziek van dit welluidende Italiaanse programma.

De jonge Saaya Ikenoya (1991) en Anastasiya Afinkina (1990) vormen een gedurfd, dynamisch en experimenteel viool-klavecimbel/fortepiano duo dat muziek uit de 17e en 18e eeuw verkent. Ze zijn afgestudeerd aan prestigieuze muziekinstellingen, zoals het P.I. Tchaikovsky Conservatorium (Moskou), Royal College of Music (Londen) en het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, en zijn prijswinnaars bij tal van internationale wedstrijden. Ze treden op als solisten, kamermusici en bij de grote (inter)nationale (jeugd)orkesten op diverse klassieke muziekfestivals. Bovendien ontwikkelen ze hun vaardigheden en expertise verder bij workshops en masterclasses van vermaardheden als Menno van Delft, Bob van Asperen, Alexei Lubimov, Thomas Hengelbrock en Catherine Manson.
Laat u aangenaam verrassen door dit dynamische duo, in de prachtige, intieme ambiance van de Ridderzaal van Kasteel Helmond. Meer info: lambertusconcerten.nl

Dit concert is mede mogelijk gemaakt door het Fonds Podiumkunsten.

Fonds Podiumkunsten

Please follow and like us:

Gegevens

Datum:
2 oktober 2022
Tijd:
15:00 - 16:00
Kosten:
€10,00 – €25,00
Evenement Categorie:
Site:
www.lambertusconcertene.nl

Organisator

Lambertus Concerten
Telefoon:
0492-590333
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Ridderzaal kasteel
Kasteelplein 1
Helmond, Nederland
+ Google Maps