Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Jan van de Laar/Klaartje van Veldhoven/Aldona Bartnik ism Robustelly Society

27 mei 2022|20:00 - 21:00

€10,00 – €15,00

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

Het Robustelly-orgel van de Helmondse Lambertuskerk bestaat dit jaar 250 jaar, reden voor een (muzikaal) feestje. Daarom in samenwerking met de Robustelly Society een feestelijk programma rondom dit prachtige instrument!

Sinds 1822 prijkt in de Helmondse St. Lambertuskerk een uniek instrument dat vijftig jaar eerder voor de abdij van Averbode werd gebouwd door Guillaume Robustelly.
In het kader van het jubileumjaar “Robustelly, 250 jaar jong” past een feestelijk concert: een orgel met een uitgesproken Frans karakter,  twee uitstekende vocalisten en de vaste bespeler van dit instrument.

In het concert twee virtuoze en uitbundige werken van de Franse componist Francois Couperin: Regina Coeli en Victoria Christr Resurgente.
Daarnaast een compositie van Stefan Paluselli, een Oostenrijks componist uit de Klassieke periode die een uiterst speelse mis in C schreef voor 2 sopranen en concerterend orgel. Het werk werd geschreven in 1775, dus even na de bouw van het Robustelly-orgel: 1772.

Het orgelaandeel in dit recital bestaat uit werken die op enigerlei manier zijn gekozen vanuit de relatie met de jarige: Vlaamse en Franse meesters en uiteraard een feestelijk Preludium en Fuga in G van Johann Sebastian Bach.

Stadsorganist Jan van de Laar brengt samen met sopranen Klaartje van Veldhoven en Aldona Bartnik een programma, met werken uit de onstaansperiode van de instrument, 1772. Kom luisteren naar het imposante Robustelly orgel en de fijngesnaarde stemmen van Klaartje van Veldhoven en Aldona Bartnik!

  In samenwerking met

Please follow and like us:

Gegevens

Datum:
27 mei 2022
Tijd:
20:00 - 21:00
Kosten:
€10,00 – €15,00
Site:
www.lambertusconcerten.nl

Organisator

Lambertus Concerten
Telefoon:
0492-590333
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Lambertuskerk
Kerkstraat 54
Helmond, 5701RK Nederland
+ Google Maps