Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Requiemconcert door Helmonds Vocaal Ensemble

2 november 2019|20:00 - 21:00

€8,00 – €12,50

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

In 2018 vierde dit Helmondse ensemble onder leiding van Jeroen Felix zijn 25-jarig jubileum. Traditioneel zingt het Helmonds Vocaal Ensemble rond 1 november een requiemconcert. In de voorbije jaren zijn al vele passiewerken ten gehore gebracht. Zo klonken al de requiems van Fauré, Duruflé en John Rutter. Dit jaar geen requiems, maar wel een ander stemmig werk, dat uitstekend past voor de gelegenheid: de Musikalische Exequien van Heinrich Schütz. Het stuk is een van de omvangrijkste protestantse begrafeniscomposities, vergelijkbaar met Bachs ‘Trauerode’ of Brahms’ ‘Ein deutsches Requiem’, waarin allerlei verschillende teksten, technieken en bezettingen voorkomen.

Het HVE staat al 25 jaar onder leiding van dirigent Jeroen Felix en is een kamerkoor dat ongeveer 20 leden telt. Leden komen niet alleen uit Helmond maar uit de wijde omgeving waaronder Eindhoven, Weert, Veghel, Uden en Nistelrode.  Ondanks de kleine bezetting deinst het koor niet terug voor een 10-stemmig werk zoals het Stabat Mater van Domenico Scarlatti.

 

Please follow and like us:

Gegevens

Datum:
2 november 2019
Tijd:
20:00 - 21:00
Kosten:
€8,00 – €12,50
Site:
www.lambertusconcerten.nl

Organisator

Lambertus Concerten
Telefoon:
0492-590333
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Auditorium Elkerliek Ziekenhuis
Wesselmanlaan 25
Helmond, Nederland
+ Google Maps