Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Raymond Honing en Ursula Dütschler (traverso & pianoforte): Beethoven sonates

22 september 2019|20:00 - 21:00

€8 – €12.50

Een prachtig programma met sonates voor dwarsfluit en pianoforte van Ludwig van Beethoven.
Van dit programma is in 2018 een CD uitgekomen, die zowel in de muziekbladen ’Luister’ en ‘Amadeus’ (Italië) een 9 kreeg!

Luister schrijft:

“Raymond Honing voldoet volledig aan de eisen en bespeelt zijn instrument met natuurlijk gemak. Belangrijker nog is de lichte atmosfeer en het moeiteloos lijkende perfecte samenspel met de even virtuoze Zwitserse Ursula Dütschler op een prachtig klinkende negentiende-eeuwse fortepiano van Johann Zahler”.

Raymond Honing behoort tot een nieuwe generatie musici die hun energie voor een groot deel wijden aan zowel oude als nieuwe muziek. Met de virtuoze Ursula Dütschler brengt hij een programma dat u niet mag missen!

Na drie studies aan het Conservatorium van Amsterdam, te weten fluit, traverso en kamermuziek, begon hij een carrière die drie eeuwen muziek omvat. Van Barok op de een-kleppen traverso en vroeg-romantische muziek op de acht-kleppen traverso tot eigentijdse muziek op de moderne Boehmfluit, inclusief alt en bas. Zijn belangrijkste drijfveer voor nieuwe repertoire is altijd nieuwsgierigheid. Nieuwsgierigheid naar wat er omging in het hoofd van de componist, ongeacht of deze in leven is of al tweehonderd jaar dood is. En nieuwsgierigheid naar de uitwerking van de muziek op het publiek. 

Raymond neemt exclusief op voor Aliud records. In 2017 bracht hij samen met de Zwitserse fortepianiste Ursula Dütschler een CD uit met sonates van Ludwig van Beethoven. Deze CD werd door Luister met een 9 en door het Italiaanse vakblad Amadeus met vijf sterren beoordeeld. 

In juni 2018 ging zijn eerste eigen muziektheatervoorstelling ZWEER, die hij samen met de Japanse danser en choreograaf Kenzo Kusuda maakte, in premiere op Festival Karavaan. 

Door zijn brede muzikale interesse was de stap naar het dirigeren voor Raymond vanzelfsprekend. Ook als dirigent heeft hij een lichte voorkeur voor oude en nieuwe muziek. Raymond is docent aan de Conservatoria van Amsterdam en Groningen. 

Ursula Dütschler werd in Thun/Zwitserland geboren en begon op vijfjarige leeftijd met het spelen van klavecimbel. Zij studeerde op het conservatorium in Bern bij Jörg Ewald Dähler en bij Kenneth Gilbert aan het Mozarteum in Salzburg. In 1990 ging zij naar de Cornell University in de Verenigde Staten om fortepiano te studeren bij Malcolm Bilson. 

Ursula Dütschler won verschillende concoursen, waaronder het Internationale Klavecimbel Concours in Parijs en het Internationale Erwin Bodky Concours voor fortepiano in Boston. 

Op beide instrumenten heeft Ursula Dütschler een veelzijdige concertpraktijk ontwikkeld en is ze op verschillende internationale podia en festivals te horen, zowel als soliste als in diverse kamermuziek ensembles. 

Ook trad zij op met orkesten als het Combattimento Consort Amsterdam, Het Orkest van het Oosten, Orchestre de Chambre de Lausanne, Orquesta Sinfonica de Galicia, Orquesta National de Barcelona y de Catalunia, Württembergisches Kammerorchester en Zürcher Kammerorchester. 

Daarnaast geeft zij regelmatig soloconcerten op zowel klavecimbel als fortepiano en concerten in duocombinaties met partners als Frank Wakelkamp, cello, Raymond Honing, fluit en Eric Hoeprich, klarinet. 

In 2005 kwam Ursula Dütschler in aanraking met de muziek en de Movements van G. I. Gurdjieff. 

Zij volgde seminaars bij Wim van Dullemen en sinds enige jaren begeleidt zij Movements seminaars in Nederland en Duitsland op de piano. 

Dit concert is mede mogelijk gemaakt door het Fonds Podiumkunsten.

Fonds Podiumkunsten

Please follow and like us:

Gegevens

Datum:
22 september 2019
Tijd:
20:00 - 21:00
Kosten:
€8 – €12.50

Locatie

Auditorium Elkerliek Ziekenhuis
Wesselmanlaan 25
Helmond, Nederland
+ Google Maps