Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Passieconcert Helmonds Vocaal Ensemble

14 april 2019|15:00 - 16:00

€12.50

Deze palmzondag zingt het Helmonds Vocaal Ensemble Cantate 182 van Johann Sebastian Bach: Himmelskönig, sei willkommen. Een van de weinige cantates die Bach schreef voor de passietijd.
Daarnaast klinken de delen 5 en 7 uit Membra Jesu Nostri van Dietrich Buxtehude, een prachtig sereen werk!

Het Helmonds Vocaal Ensemble wordt begeleid door een instrumentaal ensemble en als solisten zijn te horen: Sophia Patsi(alt), Felipe Gallegos(tenor) en Yuh-ichi Sakai(bas). Het geheel staat onder leiding van Jeroen Felix.

Het Helmonds Vocaal Ensemble staat garant voor hoogwaardige concerten.

Traditioneel zingt het Helmonds Vocaal Ensemble op Palmzondag een Passieconcert. In de voorbije jaren zijn al vele passiewerken ten gehore gebracht. Zo klonken de grote passies van Bach, Telemann en Kaiser, maar ook intiemere, kleinere werken.

Het HVE staat al 25 jaar onder leiding van dirigent Jeroen Felix en is een kamerkoor dat ongeveer 20 leden telt. Leden komen niet alleen uit Helmond maar uit de wijde omgeving waaronder Eindhoven, Weert, Veghel, Uden en Nistelrode.  Ondanks de kleine bezetting deinst het koor niet terug voor een 10-stemmig werk zoals het Stabat Mater van Domenico Scarlatti.

Jaarlijks worden 8 à 10 concerten gegeven in Helmond en omstreken. Het HVE streeft ernaar om ieder seizoen minimaal één groot concert te geven met koor, orkest en solisten. Zo stonden zeer recent uitvoeringen van Bach’s Matthäus- en Johannes Passion en de Messiah van Händel op het programma.

Het HVE zong verschillende Requiem zettingen van Duruflé, Fauré, Pizzetti, De Morales en Rutter. Daarnaast zijn werken uitgevoerd van onder andere Buxtehude, Schütz, Tallis, Byrd, Willcocks en Clement.

 

Please follow and like us:

Gegevens

Datum:
14 april 2019
Tijd:
15:00 - 16:00
Kosten:
€12.50

Organisator

Lambertus Concerten
Telefoon:
0492-590333
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Auditorium Elkerliek Ziekenhuis
Wesselmanlaan 25
Helmond, Nederland
+ Google Maps