Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Orchestra Van Wassenaer

4 maart 2017|20:00 - 21:00

€10

Met België als thuisland brengt Orchestra Van Wassenaer onder leiding van Makoto Akatsu concerten van haar Nederlandse naamgever Unico Wilhelm van Wassenaer (diplomaat, staatsman en componist). De bestuurder Van Wassenaer was muzikaal zeer getalenteerd, maar liep daarmee niet te koop, omdat dat in zijn aristocratisch milieu niet als een bijzonder gepaste bezigheid werd beschouwd.
Daardoor werd het mogelijk dat door hem gecomponeerde stukken aan anderen werden toegeschreven. Hij was componist van de Concerti Armonici die hij schreef tussen 1725 en 1740. Deze concerten werden gepubliceerd in 1740 door de Italiaanse violist Carlo Ricciotti (1681–1756), aan wie de concerten aanvankelijk werden toegeschreven. Van Wassenaer is daarom ook wel “the mystery composer” genoemd. U hoort zijn concerten voor strijkersensemble, geheel gecomponeerd in de Italiaans stijl.

Makoto-photoDe Japanse violist en dirigent Makoto Akatsu begon zijn viool studie bij Prof. Morioka bij Kunitachi Music College in Tokio. Naast zijn vioolstudie, dirigeerde hij diverse koren en orkesten. In 1987 verhuisde hij naar Nederland, waar hij barokviool studeerde bij Sigiswald Kuijken aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. In 1990 richtte Makoto Akatsu het Orkest ‘Van Wassenaer’ op.

 

 

Dit concert is mede mogelijk gemaakt door het Fonds Podiumkunsten.

Fonds Podiumkunsten

Please follow and like us:

Gegevens

Datum:
4 maart 2017
Tijd:
20:00 - 21:00
Kosten:
€10
Site:
www.lambertusconcerten.nl

Organisator

Lambertus Concerten
Telefoon:
0492-590333
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Auditorium Elkerliek Ziekenhuis
Wesselmanlaan 25
Helmond, Nederland
+ Google Maps