Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Orchestra Van Wassenaer met Brescianello

1 december 2019|15:00 - 16:00

€10 – €15

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Normaal
15,00
52 beschikbaar
Korting
Kortingstarief: alleen geldig in combinatie met vriendenpas Elkerliek of gemeentemuseum
12,00
58 beschikbaar
Jongeren
Jongerentarief: alleen geldig in combinatie met een leerlingenkaart, studentenpas of CJP
10,00
60 beschikbaar
Met België als thuisland brengt Orchestra Van Wassenaer onder leiding van Makoto Akatsu vaak concerten van haar Nederlandse naamgever Unico Wilhelm van Wassenaer (diplomaat, staatsman en componist).
 
Deze keer komen zij met de sprankelende muziek van de vrij onbekende Italiaanse componist Giuseppe Antonio Brescianello (Bologna omstreeks 1690 – Stuttgart 4 oktober 1758).

Giuseppe Antonio Brescianello (Bologna, ca. 1690 – Stuttgart 1757) was gedurende het grootste deel van zijn leven werkzaam aan het hof van het Hertogdom Würtemberg in Stuttgart. Hij werd op zijn 25ste aangenomen als violist, maar zijn grootste verdienste behaalde hij als colascione-speler. Een colascione is een soort gitaar waarvan alle snaren verdubbeld zijn op de eerste na. Hoewel het muzikaal gezien een zeer veelzijdig instrument was, werd het nooit zo populair als de luit.
Daarnaast schreef hij ook diverse symfonieën, waarvan u er vandaag een aantal kunt horen.
 
Waarschijnlijk doordat hij zijn hele leven inStuttgart werkte, is hij nooit doorgebroken bij het grote publiek: ten onrechte want deze muziek is een lust voor het oor en een prachtige aanloop naar de kerstperiode!

Makoto-photoDe Japanse violist en dirigent Makoto Akatsu begon zijn viool studie bij Prof. Morioka bij Kunitachi Music College in Tokio. Naast zijn vioolstudie, dirigeerde hij diverse koren en orkesten. In 1987 verhuisde hij naar Nederland, waar hij barokviool studeerde bij Sigiswald Kuijken aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. In 1990 richtte Makoto Akatsu het Orkest ‘Van Wassenaer’ op.

 

 

 

 

 

Dit concert is mede mogelijk gemaakt door het Fonds Podiumkunsten.

Fonds Podiumkunsten

Please follow and like us:

Gegevens

Datum:
1 december 2019
Tijd:
15:00 - 16:00
Kosten:
€10 – €15

Organisator

Lambertus Concerten
Telefoon:
0492-590333
Website:
www.lambertusconcerten.nl

Locatie

Auditorium Elkerliek Ziekenhuis
Wesselmanlaan 25
Helmond, Nederland
+ Google Maps