Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Orchestra van Wassenaer: Europa van Noord tot Zuid

30 januari 2022|15:00 - 16:00

€10,00 – €15,00

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

LET OP: omdat ten tijde van het persbericht nog geen sprake was van versoepelingen, staat daarin nog vermeld dat dit concert een livestream vanuit de Trudokerk betreft. Inmiddels mag er gelukkig weer beperkt publiek aanwezig zijn en is het concert daarom weer in de originele locatie: het kasteel van Helmond.

Onder de titel “ Europa van Noord tot Zuid” brengt dit ensemble muziek voor 3 violen en basso continuo uit het Europa van rond 1600-1700.

Met België als thuisland brengt Orchestra Van Wassenaer onder leiding van Makoto Akatsu vaak concerten met muziek van haar Nederlandse naamgever Unico Wilhelm van Wassenaer (diplomaat, staatsman en componist). De bestuurder Van Wassenaer was muzikaal zeer getalenteerd, maar liep daarmee niet te koop, omdat dat in zijn aristocratisch milieu niet als een bijzonder gepaste bezigheid werd beschouwd.
Daardoor werd het mogelijk dat door hem gecomponeerde stukken aan anderen werden toegeschreven. Hij was componist van de Concerti Armonici die hij schreef tussen 1725 en 1740. Deze concerten werden gepubliceerd in 1740 door de Italiaanse violist Carlo Ricciotti (1681–1756), aan wie de concerten aanvankelijk werden toegeschreven. Van Wassenaer is daarom ook wel “the mystery composer” genoemd.

De Japanse violist en dirigent Makoto Akatsu begon zijn viool studie bij Prof. Morioka bij Kunitachi Music College in Tokio. Naast zijn vioolstudie, dirigeerde hij diverse koren en orkesten. In 1987 verhuisde hij naar Nederland, waar hij barokviool studeerde bij Sigiswald Kuijken aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. In 1990 richtte Makoto Akatsu het Orkest ‘Van Wassenaer’ op.

Dit concert is mede mogelijk gemaakt door het Fonds Podiumkunsten en Flex Industries Helmond.

Fonds Podiumkunsten

Please follow and like us:

Gegevens

Datum:
30 januari 2022
Tijd:
15:00 - 16:00
Kosten:
€10,00 – €15,00

Organisator

Lambertus Concerten
Telefoon:
0492-590333
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Ridderzaal kasteel
Kasteelplein 1
Helmond, Nederland
+ Google Maps