Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Op wereldvaart met Klarinettesque

18 februari 2018|15:00 - 16:00

€7.50

“Het was een zondagochtend, een gewone dag, die donker begon. Ik hoorde een liedje dat mij meevoer door de lucht en keek naar alle mensen die steeds kleiner werden. Een prachtige reis vanuit een luchtballon. Waan uzelf in deze zelfde luchtballon. Stijg met ons op, geef u over aan een muzikale vaart in heden en verleden over verschillende landen. Prachtig vanuit de lucht. Maar hoe mooi is onze wereld nog als je weer afdaalt?”

Klarinettesque houdt van muziek en van mooie woorden. Een concert is daarom niet zomaar een concert, maar een muzikale voorstelling, een beleving. De leden kennen elkaar van hun conservatoriumtijd. Samen musiceren, maar ook de mensen iets te vertellen hebben. Spreken met muziek én woord: uitgesproken muziek. Dat is wat Klarinettesque doet. En zo wil het u als publiek iets extra’s meegeven.

Tijdens dit concert kunt u luisteren naar bewerkingen van werken van o.a. Vivaldi, Mahler, Dvorak en Piazzolla

Klarinettesque bestaat uit: Carlijn van der Kraats, Jenny Grootens, Saskia Martens en Ralph Brummans (basklarinet). Allen musici in hart in nieren. Ralph is klarinetdocent, dirigent, speelt in het Piet Jeegers Clarinet Choir en is in mening (Limburgs) harmonieorkest te vinden als remplaçant. Bij klarinettesque bespeelt hij de basklarinet. Harmen Klomp geeft klarinet- en saxofoonles bij het Kunstkwartier hier in Helmond. Daarnaast speelt hij in diverse professionele ensembles en heeft een vaste plek in o.a. het Philips Symfonieorkest. Vandaag valt hij in voor Carlijn van der Kraats. Jenny Grootens is naast klarinettist ook röntgenlaborante. Je vindt haar door de week in het ziekenhuis, maar de weekenden en avonduren zijn zeker voor de muziek! Ook Saskia Martens heeft naast het musiceren volop andere werkzaamheden met haar projectbureau kuculemu, dat gevestigd is in Helmond. Daarnaast is zij artistiek leider van klassieke muziekfestival Muziek op de Dommel in Eindhoven.

Please follow and like us:

Gegevens

Datum:
18 februari 2018
Tijd:
15:00 - 16:00
Kosten:
€7.50
Site:
www.lambertusconcerten.nll

Organisator

Lambertus Concerten
Telefoon:
0492-590333
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Auditorium Elkerliek Ziekenhuis
Wesselmanlaan 25
Helmond, Nederland
+ Google Maps