Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

‘England & USA’ door Duo Kermani-Jones

3 juni 2018|20:00 - 21:00

€7.5

England & USA
In dit 20e eeuwse programma staan Britse en Amerikaanse werken voor klarinet en piano centraal. De Fantasy Sonata van de Britse componist John Ireland is een eendelig werk met mooie lange lijnen in alle registers van de klarinet en heeft een virtuoze pianopartij. Dit stuk schreef hij in 1943 vlak voordat hij met pensioen ging en wordt beschouwd als een van de highlights uit zijn kamermuziekoeuvre. Het in 1951 geschreven werk ‘Sonatina’ van Malcolm Arnold, geboren in Northampton, Engeland, is een wervelwind met veel snelle noten en ingewikkelde ritmes, de pianopartij is bijna orkestraal. Het tweede deel zorgt voor een zachte bries in de storm.
Het Amerikaanse gedeelte van dit programma bestaat uit stukken van de populaire componisten Leonard Bernstein en George Gershwin, die met hun muziek een brug slaan tussen klassieke muziek en de jazz die in die tijd ontstond in Amerika. Tijdens het luisteren naar de Preludes, die eigenlijk origineel voor solo piano door Gershwin gecomponeerd zijn, is het soms moeilijk om stil te blijven zitten. En het bekende lied Summertime uit zijn opera Porgy & Bess mag natuurlijk ook niet ontbreken!

Nederlandse klarinettiste Kymia Kermani begon op haar 15e in de vooropleiding van het Conservatorium van Amsterdam bij Harmen de Boer en voltooide haar bachelor bij Hans Colbers. Ze vervolgde haar studie aan het “Royal College of Music” in Londen en werd ondersteund met onder andere de VSB beurs.

Na haar studie trad zij op met vele grote orkesten zoals het “Royal Philharmonic Orchestra” en Staatskapelle Berlin in concertzalen wereldwijd.

Samen met Belinda Jones op piano brengt zij voor u een programma van Britsen en Amerikaanse componisten.

Beschreven door de Times als “uitstekend en veelzijdig met een significante artistieke persoonlijkheid”. Belinda Jones is een solo, duo en kamermuziek pianist gevestigd in Londen. Ze is veelgevraagd als artiest en heeft gewerkt met enkele van de beste zangers en instrumentalisten van haar generatie.

Belinda studeerde aan de School of Music van Chetham, Royal Academy of Music, en behaalde een MA met onderscheiding aan de Royal College of Music.

Please follow and like us:

Gegevens

Datum:
3 juni 2018
Tijd:
20:00 - 21:00
Kosten:
€7.5
Site:
www.lambertusconcerten.nl

Organisator

Lambertus Concerten
Telefoon:
0492-590333
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Auditorium Elkerliek Ziekenhuis
Wesselmanlaan 25
Helmond, Nederland
+ Google Maps