Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Nuove Musiche: Requiem J.G. Rheinberger

4 mei 2017|20:30 - 21:30

€7.50

N.B.: Omdat wij aan willen sluiten op de officiële Dodenherdenking inn Helmond, kan het zijn dat dit concert ca 10 min. later begint!

Online kaartverkoop gesloten, nog voldoende kaarten beschikbaar aan de kassa voor aanvang!

Ter gelegenheid van de dodenherdenking op 4 mei brengt de Stichting Lambertus Concerten een stemmig programma rondom het prachtige requiem in d van Josef Gabriel Rheinberger. Rheinberger schreef meerdere requiems, waarvan de versie in Es de meest bekende is. Vanavond klinkt de versie in d. Minder bekend, maar minstens zo mooi!

Ons eigen projectkoor Nuove Musiche brengt dit werk voor u ten gehore!

Nuove Musiche is een koor, verbonden aan de Stichting Lambertus Concerten, dat per project wordt samengesteld uit zeer geschoolde amateurzangers uit Helmond en de wijde regio. In de afgelopen jaren werden reeds diverse succesvolle projecten uitegvoerd met o.a. de requiems van Brahms en Mozart, de Krönungsmesse van Mozart en de Böhmische Hirtenmesse van Ryba. Ook waren er projecten rondom het werk van Rheinberger en concerten met Engelse koormuziek. In 2013 ging een deel van dit ensemble op tournee in Israel met het barokensemble Barroccade om daar vier uitvoeringen van de Johannes Passion van Bach te verzorgen.
Ook kunt u luisteren naar diverse andere werken voor koor en/of orgel van deze componist. Algehele leiding is in handen van Jan van de Laar.

Please follow and like us:

Gegevens

Datum:
4 mei 2017
Tijd:
20:30 - 21:30
Kosten:
€7.50
Site:
www.lambertusconcerten.nl

Organisator

Lambertus Concerten
Telefoon:
0492-590333
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Auditorium Elkerliek Ziekenhuis
Wesselmanlaan 25
Helmond, Nederland
+ Google Maps