Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Nederlands Kamerkoor met Lavinia Meijer en Maarten Engeltjes en Helmonds Vocaal Ensemble

20 mei 2018|20:00 - 22:00

€17.5

Online/telefonische kaartverkoop voor dit concert is helaas gesloten!! Er zijn nog kaarten beschikbaar aan de kassa voorafgaand aan het concert zondagavond.

LET OP: concert is in de Lambertuskerk!!

 

Een weekend met het Nederlands kamerkoor!

Het Nederlands Kamerkoor is het meest vooraanstaande koor van Nederland en is te gast bij Lambertus Concerten voor een muzikaal weekend in samenwerking met het jubilerende Helmonds Vocaal Ensemble.

Vandaag een prachtig programma waaraan ook het jubilerende Helmonds Vocaal Ensemble zijn medewerking verleent!

Het Nederlands Kamerkoor behoort al 80 jaar tot de wereldtop. Het staat vanaf het prille begin bekend om zijn avontuurlijke en vernieuwende koers: met het uitzetten van opdrachten aan grote componisten en jong talent, met de ontwikkeling van nieuwe vormen, en met spannende samenwerkingen. Het leidt tot concerten die ontroeren én prikkelen.

Het Nederlands Kamerkoor wordt geroemd door tot critici in binnen- en buitenland: “Het Nederlands Kamerkoor blijkt voor de koormuziek wat het Concertgebouworkest is voor de orkestmuziek: een toonaangevend topensemble”, aldus de Volkskrant (2016).

Educatie en participatie maken onlosmakelijk deel uit van de missie van het koor. Het Nederlands Kamerkoor verzorgt workshops en ‘adopteert’ koren als voorprogramma van zijn eigen concerten.

Sinds 2015 is Peter Dijkstra chef-dirigent van het koor. Hij is een van de meest gevraagde koordirigenten ter wereld en staat keer op keer garant voor sprankelende uitvoeringen. Zijn voorgangers waren Hans van de Hombergh, Kerry Woodward, Uwe Gronostay, Tõnu Kaljuste, Stephen Layton en Risto Joost. Het koor werd opgericht door Felix de Nobel, die tot 1972 de eerste chef-dirigent was.

Deel 1 van dit concert wordt ingevuld door het jubilerende Helmonds Vocaal Ensemble (25-jaar) onder leiding van Jeroen Felix. Zij zingen een engels programma met werken van o.a. Tallis, Blow, Villiers-Stanford, Parsons en Willcocks. Beide koren zingen gezamenlijk het Ave Verum van Byrd.

In deel 2 van dit concert horen we een vrijwel volledig Amerikaans programma door het Nederlands Kamerkoor, met solo’s, duetten, en de uitvoering van een van Bernsteins meest persoonlijke werken, de Chichester Psalms, waarin alles samenkomt. Samen met werken van Kernis en Purcell vormt het een programma met de mooiste Amerikaanse muziek met een meditatieve inslag. Met topsolisten als harpiste Lavinia Meijer en countertenor Maarten Engeltjes.

Nederlands Kamerkoor
Photo: Foppe Schut

 

Lavinia Meijer, harp
Photo: Corbino
Maarten Engeltjes, counter-tenor
Photo: Marco Borggreve
Peter Dijkstra, chef-dirigent
Photo: Astrid Ackermann
Helmonds Vocaal Ensemble
Photo: Gerard van Hal
Jeroen Felix, dirigent
Photo: Lotte van Rijn
Please follow and like us:

Gegevens

Datum:
20 mei 2018
Tijd:
20:00 - 22:00
Kosten:
€17.5
Site:
www.lambertusconcerten.nl

Organisator

Lambertus Concerten
Telefoon:
0492-590333
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Lambertuskerk
Kerkstraat 54
Helmond, 5701RK Nederland
+ Google Maps