Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Najaarsconcert Helmonds Muziek Corps i.s.m. PABO-koor

27 oktober 2019|15:00 - 17:30

Op 27 oktober geven Zanggroep Pabo en het Helmonds Muziek Corps samen een concert. Dit wordt een bijzondere ontmoeting die twee bruisende, Helmondse verenigingen samenbrengt. Tijdens dit  unieke optreden zullen de twee verenigingen elkaar muzikaal omarmen. Om haar 50ste verjaardag te vieren verzorgt Zanggroep Pabo gedurende het hele jubileumjaar optredens met verschillende verenigingen op diverse podia in Helmond. Een initiatief waarmee Pabo mensen, verenigingen en wijken verbindt.

Dit concert is gratis toegankelijk, bij de uitgang zal een collecte worden gehouden om de kosten te dekken.

Voor het harmonieorkest van HMC is dit het eerste concert met haar nieuwe dirigent Willem van Zee die sinds 1 augustus ‘op de bok’ staat. Onder zijn bezielende leiding brengt het orkest een gevarieerd programma met onder meer het klassieke harmoniewerk Hounds of Spring (Alfred Reed), een compilatie uit de musical Les Miserables en medleys van Elton John en The Beatles.

Het harmonieorkest, bestaande uit zo’n 55 enthousiaste muzikanten, speelt al sinds 1960 in de hoogste afdeling van de KNMO. Jaarlijks worden er dan ook muziekstukken van het hoogste niveau gespeeld en gemiddeld een maal per vier jaar neemt het orkest deel aan een concours. Het laatst was dit in november 2017 in Veldhoven, waar wederom een mooie eerste prijs werd behaald.
Het orkest streeft naar minstens drie concerten per jaar. Ook worden regelmatig donateurs- en uitwisselingsconcerten gegeven i.s.m. bevriende muziekverenigingen zoals nu dus met Zanggroep Pabo.

Het Pabo-Koor bestaat uit zo’n 45 leden in de leeftijd van 14 tot 50-plus. Dit is meteen wat het Pabo-Koor uniek maakt. De mix van jonge en oudere stemmen geeft de zanggroep een bijzondere klankkleur.

Tijdens de repetitie op donderdagavond wordt hard gewerkt aan een veelzijdig repertoire, dat varieert van swingende popsongs tot rustige ballads en van musicalmuziek tot jazzy nummers. De leden hebben hierin uiteraard een grote stem. De muzikale leiding is in de deskundige handen van dirigent Erik van Vugt.

Naast het repeteren wordt er natuurlijk ook regelmatig opgetreden, bijvoorbeeld tijdens de Caratconcerten in de Warande in Helmond en tijdens Dickensnight Brandevoort in Helmond. Met de musicals ‘Parijs’ en ‘MusicalNight2’ stond het Pabo-Koor diverse keren in een uitverkocht theater.

Het Pabo-Koor heeft eigen projecten maar ook gezamenlijke projecten en optredens met Pabo-Junior en wordt begeleid door de Pabo-Band. Het Pabo-Koor is altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen.

Please follow and like us:

Gegevens

Datum:
27 oktober 2019
Tijd:
15:00 - 17:30
Site:
www.lambertusconcerten.nl

Organisator

Lambertus Concerten
Telefoon:
0492-590333
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Auditorium Elkerliek Ziekenhuis
Wesselmanlaan 25
Helmond, Nederland
+ Google Maps