Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Najaarsconcert Helmonds Muziek Corps i.s.m. Helmonds Kamerkoor

5 november 2016|20:00 - 22:00

€5

Het Helmonds Muziek Corps gaat u in zijn najaarsconcert laten kennismaken met diverse muziekstijlen die de blaasmuziek
rijk is. U zult worden meegenomen op een muzikale reis van concertmars tot symfonie waarbij het programma is samengesteld uit de werken van grote componisten onder wie Johann Sebastian Bach.

Het harmonieorkest van het HMC bestaat uit ongeveer 70 enthousiaste leden en staat sinds 2014 onder leiding van Rob van der Zee. De leden van het orkest komen uit verschillende delen van de stad, maar ook uit de omstreken.
Het speelt al sinds 1960 in de hoogste afdeling, de eerste divisie (voorheen Vaandelafdeling), van de KNMO. Een van de doelstellingen van dirigent en orkest is dit niveau tot in de lengte van jaren vast te houden. Jaarlijks worden er dan ook muziekstukken van het hoogste niveau gespeeld en gemiddeld een maal per vier jaar neemt het orkest deel aan een concours. Het laatst was dit in november 2011 te Enschede, waar wederom een mooie eerste prijs werd behaald. Het eerstvolgende concours waar aan deelgenomen gaat worden zal waarschijnlijk in 2017 zijn.
Het orkest streeft naar minstens drie concerten per jaar. Ook worden regelmatig donateurs en uitwisselingsconcerten gegeven i.s.m. bevriende muziekverenigingen.

HKKDit keer dus met het Helmonds Kamerkoor.
Het Helmonds Kamerkoor is in 1948 opgericht. Het is daarmee het oudste nog actieve kamerkoor van ons land. Een ander uniek feit is het gegeven dat de oprichter en eerste dirigent van het HKK, Christ Koolen, één van onze grootste fans is en samen met zijn vrouw vrijwel elk concert bezoekt. Onder zijn leiding bracht het kamerkoor in de beginperiode een ander soort muziek ten gehore dan men gewend was. In 1968 begon men zelfs met kerstconcerten, tot dat moment niet vertoond in de regio.

Met de komst van Hans Kronenburg als dirigent veranderden de wijze van repeteren en de muziekkeuze. Er werd geëxperimenteerd met meer moderne muziek. Ook werden er diverse reizen naar het buitenland gemaakt, uiteraard gecombineerd met concerten.

Sinds 2001 heeft Kees Doevendans de muzikale leiding over het koor. Sindsdien wordt er nog meer aandacht besteed aan bijvoorbeeld stemvorming. Ook is de muziekkeuze weer uitgebreid met onder andere close harmony.

Behalve hier, zijn kaarten ook verkrijgbaar via deze link.

 

Please follow and like us:

Gegevens

Datum:
5 november 2016
Tijd:
20:00 - 22:00
Kosten:
€5
Site:
www.lambertusconcerten.nl

Organisator

Lambertus Concerten
Telefoon:
0492-590333
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Auditorium Elkerliek Ziekenhuis
Wesselmanlaan 25
Helmond, Nederland
+ Google Maps