Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Ensemble S105: CPE Bach and the cosmopolitan

28 april 2019|15:00 - 16:00

€10

Carl Philip Emmanuel Bach, waarschijnlijk de beroemdste Bach-zoon, werkte het grootste gedeelte van zijn leven voor Frederik de Grote. Vaak klaagde hij over het gebrek aan vrijheid en mogelijkheden om te reizen en andere musici te ontmoeten en andere stijlen te horen. Maar Frederik de Grote was een geweldige fluitist en leergierige student en zorgde continu voor mogelijkheden voor Carl Philip Emmanuel om in contact te komen met de muzikale nieuwtjes van zijn tijd.

De 2 fluit sonates die hij schreef, zijn in dit programma ingebed tussen een Trio van de Italiaanse componist Chelleri. Deze werkte in Florence, Venetië, Barcelona en diverse andere steden. Het andere werk is een concert met obligaat fluit, gamba en fagot van zijn peetvader: Georg Philip Telemann.

 

Het ensemble is gevestigd in Nederland en wordt gevormd door jonge kunstenaars die elkaar ontmoetten als studenten van de afdeling Oude Muziek van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag:

Bernat Gili (fagot)
Mariano Boglioli (klavecimbel)
Florencia Gómez (traverso)
Anna Lachegyi (cello en viola da gamba)

Hun programma’s bevatten werken van componisten uit de zeventiende en achttiende eeuw.
Ze spelen op replica’s van historische instrumenten. Fluit, blokfluit, fagot, klavecimbel, viola da gamba en cello zijn instrumenten van zeer uiteenlopende aard. De specifieke -obbligato- composities voor deze combinatie laten de verbeeldingskracht van de componisten zien in de verscheidenheid aan kleuren en texturen, en het vakmanschap van de spelers om te spreken, elk met een heel andere stem, dezelfde taal.
Het publiek krijgt de kans om een ​​van de kernmuzikale ideeën van instrumentale muziek te ervaren in de achttiende eeuw: oneffenheden en verbeeldingskracht binnen een zorgvuldige structuur.

Dit concert is mede mogelijk gemaakt door het Fonds Podiumkunsten.

Fonds Podiumkunsten

Please follow and like us:

Gegevens

Datum:
28 april 2019
Tijd:
15:00 - 16:00
Kosten:
€10

Organisator

Lambertus Concerten
Telefoon:
0492-590333
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Auditorium Elkerliek Ziekenhuis
Wesselmanlaan 25
Helmond, Nederland
+ Google Maps