Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Marta Lončar

2 april 2017|11:00 - 12:00

€7.50
Impressie:

Marta Lončar begon met zingen in 2004 in Zagreb, Kroatië. Vanaf die tijd zong zij met oude muziek ensembles op festivals in Kroatië(Dubrovnik Early Music Festival, Varaždin Barokavonden, Osor Musical Avonden en Zadar Musical Avonden) maar ook daarbuiten(7e Festival van de Kroatische Muziek in Wenen en Festival ” Croatie, la voici ‘in Parijs). Met het ensemble Antiphonus maakte ze verschillende opnames voor Kroatische Radio en Televisie.
Sinds 2014 studeert zij aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag .Haar docenten daar zijn o.a. de uit Helmond afkomstige Rita Dams. Daarnaast Peter Kooij, Michael Chance en Robin Blaze.
In masterclasses bij Michael Chance nam zij deel aan concert presentaties van Purcells Dido and Aeneas (de rol van Dido) en fragmenten uit Agrippina van Händel (de rol van Agrippina). In september 2015 zong zij op het Festival Musica Sacra Maastricht onder leiding van Peter Van Heygen. Dit concert werd opgenomen voor NPO Radio 4. Met het Houtblazerensemble van het Koninklijk Conservatorium Den Haag onder leiding van Rien de Reede voerde zij twee stukken van Alphons Diepenbrock uit in Concergebouw (Amsterdam), Tivoli Vredenburg (Utrecht) en Nieuwe Kerk Den Haag (Radio West concert in januari 2016).
Begeleider tijdens dit concert is de Nederlandse luitist Arjen Verhage. Hij studeerde aan het Amsterdams Conservatorium. Halverwege zijn gitaarstudie bij Lydia Kennedy besloot hij zich te toe te leggen op de oude muziek. Vanaf dat moment vervolgde hij zijn studie als luitist bij Fred Jacobs. Tijdens zijn bachelorstudie ging de aandacht uit naar de renaissance luit en naar de theorbe als begeleidingsinstrument. Tijdens zijn vervolgstudie specialiseerde hij zich in de Franse barokluit. In 2011 studeerde Arjen in het kader van het Erasmus uitwisselingsprogramma aan de Schola Cantorum Basiliensis bij Hopkinson Smith. Hij heeft les in het continuospel genoten van o.a. Thomas Boysen en Thérèse de Goede. In 2012 behaalde hij zijn diploma “Master of Music”.
Arjen is een veelgevraagd continuo en ensemblespeler. Hij speelde onder dirigenten als Jos van Veldhoven, Peter Dijkstra, Timothy Nelson en Gijs Leenaars en voor ensembles als het Nederlands Kamerkoor, Luthers Bach Ensembe en Severijn.
Het begeleiden van zangers is een van Arjens specialiteiten, zowel in het luitlied als continuobegeleiding op de theorbe. Hij begeleide tal van zangers waaronder Claron McFadden en Nico van der Meel en Johannette Zomer. Met Kaspar Kröner en Benedict Hymas werkt hij regelmatig samen. Arjen is betrokken bij het project MonteverdiXL o.l.v Krijn Koetsveld, waarbij alle madrigaalboeken van Monteverdi worden opgenomen.
De Nederlandse zeventiende-eeuwse muziek heeft Arjens speciale interesse. Sinds maart 2016 is hij verbonden aan het gerenomeerde ensembe Camerata Trajectina. Als onderdeel van het Huygens Duo verkent hij samen met Leonore van Sloten de gezongen poëzie van onze vaderlandse dichters als Vondel en Hooft.

Let op: Locatie van dit concert is De Cacaofabriek, in de expositieruimte en tijd is 11.00 uur!

Dit concert is mede mogelijk gemaakt door het Fonds Podiumkunsten.

Fonds Podiumkunsten

Please follow and like us:

Gegevens

Datum:
2 april 2017
Tijd:
11:00 - 12:00
Kosten:
€7.50
Site:
www.lambertusconcerten.nl

Organisator

Lambertus Concerten
Telefoon:
0492-590333
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Cacaofabriek
Cacaokade 1
Helmond, Nederland
+ Google Maps