Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Marcando/Tourdion

11 juni 2017|20:00 - 21:00

Van Ambacht & Genieën, dubbelkorige muziek door Tourdion en Marcando

Om dubbelkorige muziek te laten horen hebben twee kamerkoren uit de regio hun krachten gebundeld voor het zomerconcert met de titel ‘Van Ambacht & Genieën’. Het kamerkoor TOURDION uit Eindhoven en het vocaal ensemble MARCANDO uit Nuenen/Helmond verzorgen op 10 en 11 juni a.s. concerten in Breugel en Helmond. 

De componisten uit dit programma zijn allemaal inspirerende meesters, die het ambacht weer aan volgende generaties hebben doorgegeven. Johann Sebastian Bach heeft de composities van Heinrich Schütz bestudeerd. Dat horen we terug in de dubbelkorigheid die Schütz weer heeft opgedaan in de San Marco in Venetië bij Giovanni Gabrieli. Felix Mendelssohn heeft na lange tijd als eerste de Mattheus Passie van Bach weer uitgevoerd. Karl Nystedt heeft aan de Bachkoraal ‘Komm süsser Tot’ een eigentijdse klankkleur gegeven. Zo inspireren de meesters elkaar.

In dit programma komen deze componisten ‘aan het woord’, ieder op zijn eigen manier en vanuit zijn eigen achtergrond van tijd en inspiratie. Naast een aantal dubbelkorige werken, zullen beide kamerkoren ook enkele vierstemmige stukken uit hun eigen repertoire laten horen.

Kamerkoor Tourdion o.l.v. Monique Joosten.
Vocaal Ensemble Marcando o.l.v. Tom Suters.

Marcando

Het Vocaal Ensemble Marcando kwam in 1990 tot stand door een fusie van het Nuenens Kamerkoor (1975) en het Helmondse Round Ensemble onder Theo van de Kerkhof, die het koor 7 jaar lang enthousiast dirigeerde.
Daarna stond het Vocaal Ensemble Marcando 18 jaar onder de bezielende leiding van Gerard van de Pas, die in 2013 om gezondheidsredenen het dirigeerstokje moest neerleggen. Sinds 2014 is de ervaren Tom Suters de vaste dirigent.
De 25 leden zijn afkomstig uit de regio Nuenen-Helmond-Eindhoven.

tourdion

Tourdion Eindhoven bestaat uit bijna twintig enthousiaste zangers en zangeressen. Zij oefenen vrijwel iedere woensdagavond hun partijen in de kapel van “De Grote Beek” (GGzE) te Eindhoven onder de professionele leiding van Monique Joosten.

Dit concert is gratis toegankelijk. Bij de uitgang wordt een collecte gehouden ter dekking van de kosten.

Please follow and like us:

Gegevens

Datum:
11 juni 2017
Tijd:
20:00 - 21:00
Site:
www.lambertusconcerten.nl

Organisator

Lambertus Concerten
Telefoon:
0492-590333
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Auditorium Elkerliek Ziekenhuis
Wesselmanlaan 25
Helmond, Nederland
+ Google Maps