Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

La Favorita (Wordt verplaatst)

7 februari 2021|15:00 - 16:00

€8 – €12.50

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Normaal
12,50
39 beschikbaar
Korting
Vrienden Lambertus Concerten en leden Vrienden Gemeentemuseum
10,00
39 beschikbaar
Jongeren
CJP of leerlingenkaart
8,00
39 beschikbaar

Vanwege de corona maatregelen moeten wij dit concert helaas afgelasten. Wij zijn momenteel in onderhandeling met het ensemble voor een nieuwe datum dit voorjaar.

Herders, nymphen, satyren en boswezens animeren vergeten landelijke taferelen en geven de luisteraar een inkijk in een magische wereld. De Festa teatrale, die sinds de zeventiende eeuw in Wenen werd beoefend, was een groot succes bij verschillende Europese hoven en was vaak het ideale genre om politiek-dynastieke gebeurtenissen met muziek op te luisteren en de suprematie en het leiderschap van de heerser te claimen. Feesten zoals bruiloften, kroningen en verjaardagen van keizer en keizerin werden gevierd met statige en extravagante optredens. Allegorisch-mythologische oplossingen werden zo het perfecte instrument om de glorie van het hof te weerspiegelen en te versterken. La Favorita leidt je door een herontdekking van minder bekende vocale en instrumentale composities, die het verdienen om gehoord te worden en die Grieks-Romeinse figuren in al hun pracht en gratie uitbeelden. Werken van o.a. Heinichen, Conti, Caldara en Fux.

Dit concert is mede mogelijk gemaakt door het Fonds Podiumkunsten.

Fonds Podiumkunsten

Please follow and like us:

Gegevens

Datum:
7 februari 2021
Tijd:
15:00 - 16:00
Kosten:
€8 – €12.50
Website:
www.lambertusconcerten.nl

Organisator

Lambertus Concerten
Telefoon:
0492-590333
Website:
www.lambertusconcerten.nl

Locatie

Raadszaal kasteel
Kasteelplein 1
Helmond, Nederland
+ Google Maps