Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Helmonds Blazers Ensemble: Gran Partita

28 mei 2017|20:00 - 21:00

€7.50

Het Helmonds Blazers Ensemble  brengt, onder leiding van Angelo Mariman, de beroemde Sonate Gran Partita van W.A. Mozart ten gehore.

De serenade nummer 12 voor blazers en contrabas KV 361 bijgenaamd Gran Partita is een van de bekendere composities van Wolfgang Amadeus Mozart. Het stuk is geschreven voor 8 houtblazers (2 hobo’s, 2 klarinetten, 2 bassethoorns= lage klarinet, 2 fagotten), 4 hoorns en een contrabas.
Mozart componeerde het in 1781. In die periode was het mode voor de adel om een blaasorkest in huis te hebben. Het orkest trad dan op tijdens een banket of feestelijke aangelegenheden en speelde bijvoorbeeld arrangementen van bekende operafragmenten. In de film Amadeus herinnert Antonio Salieri zich de eerste keer dat hij Mozarts Gran Partita hoorde. ‘Op papier leek het niks. Het begin: zo simpel, alleen maar een ritme. Fagotten, lage klarinetten, als een roestige harmonica. En dan, opeens, hoog daarboven, een hobo. Eén noot, die onwankelbaar aanhield – totdat een klarinet het overnam in een verrukkelijke melodie … Het was alsof ik een stem uit de hemel hoorde.’

Please follow and like us:

Gegevens

Datum:
28 mei 2017
Tijd:
20:00 - 21:00
Kosten:
€7.50
Site:
www.lambertusconcerten.nl

Organisator

Lambertus Concerten
Telefoon:
0492-590333
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Auditorium Elkerliek Ziekenhuis
Wesselmanlaan 25
Helmond, Nederland
+ Google Maps