Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Klaartje van Veldhoven zingt Bach

23 september 2018|15:30 - 17:00

€18

In samenwerking met de Kamermuziekcyclus Theo Driessen organiseert Lambertus Concerten een extra concert als opening van hun serie 2018/2019.

Klaartje van Veldhoven zingt een programma rondom Johann Sebastian Bach met de mooiste sopraan-aria’s en een aantal instrumentale intermezzo’s.

Klaartje van Veldhoven had misschien wel een paar eeuwen eerder geboren willen worden: ze voelt zich als een vis in het water bij de muziek uit de barok- en klassieke periode en wordt erg geïnspireerd door architectuur en kunst uit die periode. Klaartje van Veldhoven wordt geprezen vanwege haar heldere en eerlijke stemgeluid en haar integere interpretaties.
In 2006 studeerde zij cum laude af aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waarna zij al snel gevraagd werd te komen lesgeven als docente zang. Als specialisatie studeerde zij aan de Schola Cantorum Basiliensis in Basel. Ze soleerde bij het European Union Baroque Orchestra onder leiding van Christina Pluhar en ze werkte met onder meer Ton Koopman, Johannes Leertouwer en Sigiswald Kuijken.
Ze maakt vast deel uit van de Nederlandse Bachvereniging. Haar debuut-cd ‘Komm in mein Herzenshaus’ (2013) met sopraanaria’s van Bach voor barokensemble en accordeon werd zeer goed ontvangen door de Nederlandse pers.

Dit concert is mede mogelijk gemaakt door het Fonds Podiumkunsten.

Fonds Podiumkunsten

Please follow and like us:

Gegevens

Datum:
23 september 2018
Tijd:
15:30 - 17:00
Kosten:
€18
Site:
www.lambertusconcerten.nl

Organisator

Lambertus Concerten
Telefoon:
0492-590333
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Theo Driessen Instituut
Willem Prinzenstraat 43
Helmond, Nederland
+ Google Maps