Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Honorine Schaeffer/Mana Oguchi

30 april 2017|15:00 - 16:00

€7.50

Celliste Honorine Schaeffer studeerde aan het Conservatoire national supérieur de musique et de danse in Parijs (vanaf haar vijftiende) en daarna aan de Hochschule für Musik und Theater in Hannover. De eerste prijs op de Lions European Musical Competition in 2012 is een van de vele prijzen die ze won. Honorine remplaceerde bij het Orchestre de Paris en het Orchestre Philharmonique de Radio France, en was op een groot aantal festivals te horen als kamermusicus. Momenteel speelt zij in het Concertgebouworkest.

Oorspronkelijk zou Honorine dit concert verzorgen met pianiste Celia Garcia-Garcia. I.v.m. verplichtingen in het buitenland wordt Celia tijdens dit concert vervangen door Mana Oguchi.

Mana Oguchi werd geboren in Sapporo, Japan. Ze begon met pianolessen toen ze 3 jaar oud was. In 2007 studeerde ze af aan de Tokyo University of the Arts. Ze vervolgde haar studie aan het Conservatorium van Muziek, Drama en Media in Hannover (HMTMH) en voltooide de opleiding ‘Kunstzinnige Vorming’ met een diploma in 2009.

Mana behaalde haar master in Kamermuziek aan het HMTMH waar ze studeerde bij professor Markus Becker (2009 -2013). Tijdens haar studie in Hannover, ontving Mana ontving van de YAMAHA Foundation (2007) en de DAAD Foundation (2009-2011).  Sinds 2013 is Mana als docent verbonden aan de HMTMH.

Mana wordt zeer gewaardeerd zowel als solist en kamermusicus en trad op in Japan en Europa. Als solist speelde ze met de Sapporo Symphony Orchestra, het Filharmonisch Orkest van Wernigerode, het Festival Orchestra Concert van de International Concert Society Bodensee en het Yokohama Stad Philhamonic Orkestra in Japan. Mana trad op tijdens het Budapest Fruhlings Festival in Hongarije, en was de laatste 6 jaar uitvoerende in het Chamber Music Festival van HMTMH.

Naast haar carrière als solist, ze is een officiële begeleider van de studenten van Professor Leonid Gorokhov aan de HMTMH. Als begeleider werkte ze voor de Joseph Joachim International Violin Competition Hannover, het Internationaal Festival van Young Violin Masters Lindau, de Louis Spohr Musikforum Braunschweig, de International Music Artistly in Goslar en de International Holland Music Sessions (TIHMS).

Samen vormen zij een top-duo en spelen tijdens dit concert een programma met de mooiste en meest toegankelijke stukken van Schumann, Saint-Saens, Beethoven e.a.

Talentstroom

Sinds seizoen 2016/2016 biedt Lambertus Concerten leerlingen van de Talentstroom van het Kunstkwartier de mogelijkheid om podiumervaring op te doen middels een kort voorprogramma.

De talentstroom is bedoeld voor leerlingen tot 21 jaar die bovengemiddeld getalenteerd zijn. Het gaat hierbij om leerlingen met talent en de toekomstmogelijkheden en motivatie om dat talent verder uit te bouwen.
De leerling die toegelaten wordt voor de talentstroom krijgt 10 min. langer les om tot meer verdieping te komen bij de te spelen muziek.

Kunstkwartier probeert door het jaar heen een aantrekkelijk programma uit te serveren voor de jeugd, wat hen uitdaagt, inspireert en helpt hoger op de muzikale ladder te komen.

Lidwien Kuijper, nog net 11 jaar,  zit in het laatste jaar van de basisschool en heeft nu bijna 7 jaar cello les van Frank Spronk. Lidwien zit voor het 4e jaar in de talentstroom van Kunstkwartier. Naast cello spelen doet ze aan atletiek en houdt ze van lezen.

Dit concert is mede mogelijk gemaakt door het Fonds Podiumkunsten.

Fonds Podiumkunsten

Please follow and like us:

Gegevens

Datum:
30 april 2017
Tijd:
15:00 - 16:00
Kosten:
€7.50
Site:
www.lambertusconcerten.nl

Organisator

Lambertus Concerten
Telefoon:
0492-590333
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Auditorium Elkerliek Ziekenhuis
Wesselmanlaan 25
Helmond, Nederland
+ Google Maps