Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Helmonds Vocaal Ensemble: Stabat Mater Pergolesi e.a.

25 maart 2018|15:00 - 16:00

€7.50

25 Jaar Helmonds Vocaal Ensemble en 25 jaar onder leiding van Jeroen Felix. Dit kamerkoor staat garant voor hoogwaardige concerten.

Traditioneel zingt het Helmonds Vocaal Ensemble op Palmzondag een Passieconcert. In de voorbije jaren zijn al vele passiewerken ten gehore gebracht. Zo klonken de grote passies van Bach, Telemann en Kaiser, maar ook intiemere, kleinere werken.

Vandaag kunt u genieten van het prachtige Stabat Mater van Pergolesi voor vrouwenensemble, strijkers en solisten, aangevuld  met o.a. deel 1 uit Cantate BWV 38 van J.S. Bach en andere werken. Een waardige viering van 25 jaar prachtige koorzang in Helmond!

Het HVE staat al 25 jaar onder leiding van dirigent Jeroen Felix en is een kamerkoor dat ongeveer 20 leden telt. Leden komen niet alleen uit Helmond maar uit de wijde omgeving waaronder Eindhoven, Weert, Veghel, Uden en Nistelrode.  Ondanks de kleine bezetting deinst het koor niet terug voor een 10-stemmig werk zoals het Stabat Mater van Domenico Scarlatti.

Om de scholing van het koor te verbeteren, streven wij ernaar om ieder seizoen aan een workshop deel te nemen. Zo hadden wij in het verleden workshops van The King’s Singers, het Nederlands Kamerkoor en Paul Phoenix (ex- King’s Singer). Deze workshops hebben niet alleen een zeer leerzaam effect, maar dragen in positieve zin bij aan de sfeer binnen het koor.

Jaarlijks worden 8 à 10 concerten gegeven in Helmond en omstreken. Het HVE streeft ernaar om ieder seizoen minimaal één groot concert te geven met koor, orkest en solisten. Zo stonden zeer recent uitvoeringen van Bach’s Matthäus- en Johannes Passion en de Messiah van Händel op het programma.

Het HVE zong verschillende Requiem zettingen van Duruflé, Fauré, Pizzetti, De Morales en Rutter. Daarnaast zijn werken uitgevoerd van onder andere Buxtehude, Schütz, Tallis, Byrd, Willcocks en Clement.

 

Please follow and like us:

Gegevens

Datum:
25 maart 2018
Tijd:
15:00 - 16:00
Kosten:
€7.50
Site:
www.lambertusconcerten.nll

Organisator

Lambertus Concerten
Telefoon:
0492-590333
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Auditorium Elkerliek Ziekenhuis
Wesselmanlaan 25
Helmond, Nederland
+ Google Maps