Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Helmonds Vocaal Ensemble met Requiemconcert

5 november 2017|20:00 - 21:00

€7.50

Traditiegetrouw brengt het Helmonds Vocaal Ensemble ook dit jaar weer een requiemconcert. Dit keer het requiem van Gabriel Fauré in de versie voor gelijke stemmen, aangevuld met Cantique de Jean Racine en De Profundis van Aarvo Pärt.

Het HVE staat bijna 25 jaar onder leiding van dirigent Jeroen Felix en is een kamerkoor dat ongeveer 20 leden telt. Leden komen niet alleen uit Helmond maar uit de wijde omgeving waaronder Eindhoven, Weert, Veghel, Uden en Nistelrode.  Ondanks de kleine bezetting deinst het koor niet terug voor een 10-stemmig werk zoals het Stabat Mater van Domenico Scarlatti.

Om de scholing van het koor te verbeteren, streven wij ernaar om ieder seizoen aan een workshop deel te nemen. Zo hadden wij in het verleden workshops van The King’s Singers, het Nederlands Kamerkoor en Paul Phoenix (ex- King’s Singer). Deze workshops hebben niet alleen een zeer leerzaam effect, maar dragen in positieve zin bij aan de sfeer binnen het koor.

Jaarlijks worden 8 à 10 concerten gegeven in Helmond en omstreken. Het HVE streeft ernaar om ieder seizoen minimaal één groot concert te geven met koor, orkest en solisten. Zo stonden zeer recent uitvoeringen van Bach’s Matthäus- en Johannes Passion en de Messiah van Händel op het programma.

Het HVE zong verschillende Requiem zettingen van Duruflé, Fauré, Pizzetti, De Morales en Rutter. Daarnaast zijn werken uitgevoerd van onder andere Buxtehude, Schütz, Tallis, Byrd, Willcocks en Clement.

Please follow and like us:

Gegevens

Datum:
5 november 2017
Tijd:
20:00 - 21:00
Kosten:
€7.50
Site:
www.lambertusconcerten.om

Organisator

Lambertus Concerten
Telefoon:
0492-590333
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Auditorium Elkerliek Ziekenhuis
Wesselmanlaan 25
Helmond, Nederland
+ Google Maps