Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Helmonds Vocaal Ensemble (locatie Deurne)

31 oktober 2021|20:00 - 21:00

LET OP WINTERTIJD!

Dit programma stond oorspronkelijk gepland in de Lambertuskerk te Helmond, omdat de Veertien Stonden met orgelbegeleiding zijn. Echter de Lambertuskerk is momenteel nog niet open voor activiteiten. Daarom is gezocht naar een andere locatie in de nabije omgeving van Helmond, waar een geschikt orgel aanwezig is. Wij zijn heel blij dat de concertserie Willibrordeskerk Deurne ons wil verwelkomen en dit concerten in samenwerking met Lambertus Concerten wil organiseren.

Traditiegetrouw voert het HVE rond 1 november een requiemconcert uit. Dit keer is gekozen voor de Viertien Stonden van Hendrik Andriessen en het Stabat Mater van de Nederlandse componist  Andries Clement waarbij ook een rol is weggelegd voor een sopraansolist en de Schola Iuventatis van de kathedrale basiliek Sint Jan ‘s-Hertogenbosch.

Het werk ‘De Veertien Stonden’ van Hendrik Andriessen is een unieke beleving waarin tekstdeclamaties, orgel en koor in verschillende samenstellingen hun rol spelen. De recensenten uit die tijd spraken van “onuitwisbare indrukken”. De muziek omschreven zij met de woorden “fraai, zuiver doorvoeld en fijnzinnig doorwerkt”. Tijdens de uitvoering zullen de 14 staties op een scherm aan het publiek worden getoond.

De solopartijen in het Stabat Mater en de declamaties in de Veertien Stonden, zullen worden vertolkt door de van oorsprong Helmondse sopraan Rianne Wilbers.

Het geheel staat onder leiding van Jeroen Felix met Jan van de Laar op orgel.

Dit concert is gratis toegankelijk, in de kerk wordt uw vrijwillige bijdrage gevraagd. Pinnen voor een donatie is daar tevens mogelijk!

Please follow and like us:

Gegevens

Datum:
31 oktober 2021
Tijd:
20:00 - 21:00
Site:
www.lambertusconcerten.nl

Organisator

Lambertus Concerten
Telefoon:
0492-590333
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Willibrorduskerk Deurne
Markt 9
Deurne, 5751 BE
+ Google Maps