Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Helmonds Vocaal Ensemble – A ceremony of lessons and carols

18 december 2016|20:00 - 21:00

€7.50

Online kaartverkoop voor dit evenement is niet meer mogelijk, er zijn nog voldoende kaarten beschikbaar aan de kassa voor aanvang!

Centraal in dit kerstconcert staat de prachtige Ceremony of Carols van Benjamin Britten voor vrouwenkoor en harp. Benjamin Britten schreef het werk toen hij in 1941 terugreisde van de Verenigde Staten naar Engeland. Britten componeerde aan de hand van middeleeuwse en vroeg-Engelse literatuur een verzameling liederen. De teksten haalde hij uit een boek dat hij had aangeschaft in Halifax (Nova Scotia). Toen hij klaar was had hij een “bundel” van zes liederen. Later vulde hij deze aan tot een elfdelig werk voor vrouwenkoor, sopraan-solo, altsolo en harp. Het programma wordt aangevuld met carols uit diverse landen.

Het HVE staat bijna 25 jaar onder leiding van dirigent Jeroen Felix en is een kamerkoor dat ongeveer 20 leden telt. Leden komen niet alleen uit Helmond maar uit de wijde omgeving waaronder Eindhoven, Weert, Veghel, Uden en Nistelrode.  Ondanks de kleine bezetting deinst het koor niet terug voor een 10-stemmig werk zoals het Stabat Mater van Domenico Scarlatti.

Om de scholing van het koor te verbeteren, streven wij ernaar om ieder seizoen aan een workshop deel te nemen. Zo hadden wij in het verleden workshops van The King’s Singers, het Nederlands Kamerkoor en Paul Phoenix (ex- King’s Singer). Deze workshops hebben niet alleen een zeer leerzaam effect, maar dragen in positieve zin bij aan de sfeer binnen het koor.

Jaarlijks worden 8 à 10 concerten gegeven in Helmond en omstreken. Het HVE streeft ernaar om ieder seizoen minimaal één groot concert te geven met koor, orkest en solisten. Zo stonden zeer recent uitvoeringen van Bach’s Matthäus- en Johannes Passion en de Messiah van Händel op het programma.

Het HVE zong verschillende Requiem zettingen van Duruflé, Fauré, Pizzetti, De Morales en Rutter. Daarnaast zijn werken uitgevoerd van onder andere Buxtehude, Schütz, Tallis, Byrd, Willcocks en Clement.

Please follow and like us:

Gegevens

Datum:
18 december 2016
Tijd:
20:00 - 21:00
Kosten:
€7.50
Site:
www.lambertusconcerten.nl

Organisator

Lambertus Concerten
Telefoon:
0492-590333
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Auditorium Elkerliek Ziekenhuis
Wesselmanlaan 25
Helmond, Nederland
+ Google Maps