Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Helmonds Kamerkoor met “Herfstzon”

7 oktober 2017|15:00 - 16:00

€7.50

Herfstzon, een ambitieus programma waarin de vergankelijkheid in al zijn facetten wordt verklankt. We beginnen met de opgaande zon, ontmoeten vogels, bloemen en vervolgens gaan we op reis met de dolende reiziger, totdat de nacht invalt en de dichter wordt gegrepen door de liefde voor de rustige dingen.

Het Helmonds Kamerkoor is in 1948 opgericht door Christ Koolen, die tevens de eerste dirigent is van het koor. Dhr. Koolen is nog steeds een grote fan van het koor en bezoekt samen met zijn vrouw vrijwel elk concert!
In die eerste jaren werd gerepeteerd in ‘de blokhut’, totdat in 1953 het Theo Driessen Instituut (TDI) werd geopend. Pas na een jaar of twee werd de naam van het koor gekozen: Het Helmonds Kamerkoor.
Het Helmonds Kamerkoor bracht in die periode onder leiding van Christ Koolen een ander soort muziek ten gehore dan men gewend was. In 1968 begon men zelfs met kerstconcerten, tot dan niet eerder vertoond in de regio. Deze concerten werden samen uitgevoerd met orkesten, solisten en het publiek.

Met de komst van Hans Kronenburg als dirigent, veranderde de wijze van repeteren en muziekkeuze. Hij experimenteerde met meer moderne muziek. Onder zijn leiding heeft ook een aantal reizen plaatsgevonden naar het buitenland. Uiteraard met de nodige concerten…

Sinds 2001 heeft Kees Doevendans de muzikale leiding over het koor. Er wordt nog meer aandacht besteed aan stemvorming en de muziekkeuze is verder uitgebreid met close-harmony.

Sinds 2017 staat het koor onder leiding van Peter Paul van Beekum.

Peter-Paul van Beekum behaalde zijn bachelor koordirectie aan het Fontys Conservatorium te Tilburg bij Louis Buskens. Voor zijn studie aan het conservatorium kreeg hij les van Fokko Oldenhuis als onderdeel van de Meerjarige Dirigenten Opleiding aan het UCK te Utrecht.

Recentelijk volgde hij een masterclass bij Daniel Reuss en Hans Leenders in samenwerking met Studium Chorale. Daarnaast heeft Peter-Paul veel ervaring opgedaan door het zingen bij gerenommeerde dirigenten als Kaspars Putniņš, Hans Leenders, Daniel Reuss, Gijs Leenaars en Fokko Oldenhuis. De afgelopen jaren volgde hij masterclasses bij de Kurt Thomas Cursus en het Brabantkoor.

Peter-Paul is de vaste dirigent van de cantorij van de San Salvator gemeenschap, het Oosterhouts Kamerkoor en het Helmonds Kamerkoor en werkt als interim dirigent bij Cappella ad Fluvium en Muziektheater Apeldoorn. Daarnaast valt hij regelmatig in bij de betere kamerkoren in de regio. Naast zijn werkzaamheden als dirigent is hij als zanger verbonden aan professioneel kamerkoor Studium Chorale onder leiding van Hans Leenders, Bachkoor Holland onder leiding van Gijs Leenaars en Cappella Amsterdam onder leiding van Daniell Reuss. Verder heeft hij een uitgebreide solo praktijk.

 

Please follow and like us:

Gegevens

Datum:
7 oktober 2017
Tijd:
15:00 - 16:00
Kosten:
€7.50
Site:
www.lambertusconcerten.nl

Organisator

Lambertus Concerten
Telefoon:
0492-590333
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Auditorium Elkerliek Ziekenhuis
Wesselmanlaan 25
Helmond, Nederland
+ Google Maps