Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Francesca Pusceddu

18 september 2022|15:00 - 16:00

€10,00 – €15,00

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
2022-09-18 / 15.00 uur Francesca Pusceddu - normaal
15,00
58 beschikbaar
2022-09-18 / 15.00 uur Francesca Pusceddu - korting
CJP of leerlingenkaart
10,00
58 beschikbaar

De aftrap van het concertseizoen met een liedrecital door de Italiaanse sopraan Francesca Pusceddu.

Van liederen van Schubert en Caldara tot opera-aria’s van Mozart, Händel, Massenet en Puccini: ze komen allemaal tot klinken in dit concert. Een prachtige opening van ons nieuwe seizoen!

De Italiaanse sopraan Francesca Pusceddu werd in 1994 geboren op Sardinië. Ze begon haar muziekstudie als violiste en studeerde in 2015 af aan het Staatsconservatorium van Cagliari (Italië).
Francesca woonde vanaf 2015 in Nederland waar ze in 2019 summa cum laude afstudeerde in zang aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen, in de klas van Hanneke de Wit. Bij haar en bij pedagoog Margreet Honig bleef ze studeren en trad toe tot de Dutch National Opera Academy in Amsterdam die ze in 2021 succesvol afsloot.
Als soliste trad Francesca op in verschillende zalen in Nederland en Italië zoals onder meer het Muziekgebouw en het Concertgebouw met rollen als Musetta in La Bohème, de Eerste Vrouw in Ontstaan ​​in Grote Nood van Ameland (NL), Clorinda in Rossini’s La Cenerentola (Italië), Beth in Little Women van M. Adamo (NL), La Fée in Cendrillon van Viardot (NL), Adele in Fledermaus van Strauss (NL), Valencienne in La Vedova Allegra van Lehár (Italië).
In 2019 maakte ze deel uit van het Young Artist Programme en in datzelfde jaar kreeg ze de prijs als beste opkomende operazangeres in Sardinië.

Naast operavoorstellingen omvat het concertrepertoire van Francesca werken uit de baroktijd tot hedendaagse muziek.

Aleg Tryfanenkau begon zijn pianoopleiding in Minsk, Wit-Rusland, aan de Staatsmuziekschool in 1980. Daarna volgde hij zijn studie aan het Muziekcollege en de Muziekacademie, in dezelfde stad.
In 2000 verhuisde hij naar Nederland, waar hij in 2004 afstudeerde aan het Conservatorium van Groningen en vervolgens in 2007 aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, in de klas van Paul Komen.
Aleg werd gecoacht door onder meer Joseph Banowetz (North Texas University), Bart van Oort (Koninklijk Conservatorium, Den Haag) en Miranda van Kralingen. Ook ontving hij een aantal prijzen op verschillende piano- en kamermuziekconcoursen.
Momenteel woont Aleg in Sappemeer en is hij actief als solist, kamermusicus en begeleider van vocale solisten. Hij was de repetitor van Gioacchino Rossini’s “La Cenerentola” bij de Nationale Reisopera en geassocieerd pianist bij het Noord Nederlands Orkest en het Peter de Grote Festival als repetitor.

Francesca en Aleg leerden elkaar kennen tijdens de productie van La Boheme in 2017 in de Opera op het Hogeland. Vandaag brengen ze beroemde aria’s van componisten als Mozart, Massenet, Pergolesi, Schubert en Händel en laten ze je op het puntje van de stoel schommelen tussen de romantiek en zoetheid van Puccini en de geestigheid van de Rossini-rollen.

Dit concert is mede mogelijk gemaakt door het Fonds Podiumkunsten.

Fonds Podiumkunsten

Please follow and like us:

Gegevens

Datum:
18 september 2022
Tijd:
15:00 - 16:00
Kosten:
€10,00 – €15,00
Site:
www.lambertusconcerten.nl

Organisator

Lambertus Concerten
Telefoon:
0492-590333
Site:
www.lambertusconcerten.nl

Locatie

Pleinzaal Theater Speelhuis
Speelhuisplein 2
Helmond, 5707 DZ Nederland
+ Google Maps