Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Francesca Pusceddu

18 september 2022|15:00 - 16:00

€10,00 – €15,00

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

LET OP: dit concert is is de Expo Cacaofabriek, niet in de Pleinzaal!

Oog- en oorstrelend is de opening van het nieuwe seizoen van Lambertus Concerten, met een prachtig liedrecital door de Italiaanse sopraan Francesca Pusceddu, begeleid door de pianist Aleg Tryfanenkau. Van liederen van Schubert en Caldara tot operette- en opera-aria’s van Mozart, Händel, J. Strauss jr. en Puccini: ze komen allemaal tot klinken in dit eerste concert van het nieuwe seizoen van Lambertus Concerten. Bekende en onbekende juweeltjes van composities zijn het: de pas 28-jarige Pusceddu zingt met groot gemak over prachtige troostrijke landschappen, over heftig liefdesverlangen, maar ook over ondeugende gedachten van minnaars en minaressen, over flirten en bedrogen worden. Virtuoos is ze in de vertolking van de aria uit Alcina van Händel, met coloraturen die als vanzelf uit haar keel vloeien; en zeker ook in de beroemde aria O mio Babbino Caro van Puccini. Horen we hier een jonge nieuwe Callas?  Haar acteertalenten komen ook  geweldig tot uiting in het ondeugende Mein Herr Marquis, uit Die Fledermaus van J. Strauss jr. en de arias uit Don Giovanni en Cosí fan tutte van Mozart. Een prachtige interpretatie ook van de rust en rusteloosheid in de liederen van Schubert. En wat een eenheid vormt ze met pianist Aleg Tryfanenkau. Volledig in balans is dit duo: de piano vormt een mooie ondersteuning en aanvulling van de zang en komt solistisch naar voren op de juiste momenten. Ervaar deze middag de romantiek en zoetheid van Puccini en de geestigheid van de Rossini-rollen.

De Italiaanse sopraan Francesca Pusceddu werd in 1994 geboren op Sardinië. Ze begon haar muziekstudie als violiste en studeerde in 2015 af aan het Staatsconservatorium van Cagliari (Italië).

In 2019 maakte ze deel uit van het Young Artist Programme en in datzelfde jaar kreeg ze de prijs als beste opkomende operazangeres in Sardinië. Ook in 2019 studeerde ze summa cum laude  af in zang aan het Prins Claus Conservatorium (Groningen) bij Hanneke de Wit. Ook bij pedagoog Margreet Honig bleef ze studeren en sloot in 2021  haar studie aan de Dutch National Opera Academy in Amsterdam succesvol af. Als soliste trad Francesca op in verschillende zalen in Nederland en Italië zoals onder meer het Muziekgebouw en het Concertgebouw Amsterdam met diverse opera- en operetterollen. Maar haar repertoire omvat ook werken uit de baroktijd tot hedendaagse muziek.

Aleg Tryfanenkau begon zijn piano-opleiding in Minsk, Wit-Rusland, aan de Staatsmuziekschool, daarna aan het Muziekcollege en de Muziekacademie. In 2004 studeerde hij, net als Pusceddu, af aan het Prins Claus Conservatorium van Groningen en in 2007 aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, in de klas van Paul Komen. Aleg werd gecoacht door o.a. Joseph Banowetz (North Texas University), Bart van Oort (Koninklijk Conservatorium, Den Haag) en Miranda van Kralingen. Ook ontving hij prijzen op verschillende piano- en kamermuziekconcoursen; hij treedt op als solist, kamermusicus en begeleider van vocale solisten en werkte als repetitor en pianist bij de Nationale Reisopera, bij het Noord Nederlands Orkest en het Peter de Grote Festival. Sinds 2017 werkt hij samen met Francesca Pusceddu.

Kortom, ga op het puntje van uw stoel zitten en geniet van deze opening van het klassiekemuziekseizoen van Lambertus Concerten; dit wordt ongetwijfeld een fantastische middag.

Dit concert is mede mogelijk gemaakt door het Fonds Podiumkunsten.

Fonds Podiumkunsten

Please follow and like us:

Gegevens

Datum:
18 september 2022
Tijd:
15:00 - 16:00
Kosten:
€10,00 – €15,00
Site:
www.lambertusconcerten.nl

Organisator

Lambertus Concerten
Telefoon:
0492-590333
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Cacaofabriek
Cacaokade 1
Helmond, Nederland
+ Google Maps