Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Ensemble VIJF!

22 april 2018|12:00 - 13:00

€7.50

Vijf bevlogen vrouwen, vijf unieke instrumenten, vijf muzikale harten: dat is VIJF!

Een ensemble met een bijzondere samenstelling van fluit, viool, hobo, fagot en harp. Een bezetting die uitdagend is en een breed scala aan mogelijkheden biedt. Zo speelt het ensemble tijdens een concert niet alleen als kwintet maar ook in kleinere samenstelling. VIJF! is, kortom, een ensemble met een afwisselend, verrassend en breed palet aan klankkleuren.

De leden van VIJF! hebben een grote passie voor kamermuziek en spelen dan ook al jaren samen in diverse ensembles. Daarnaast zijn ze ook actief in verschillende orkesten. Zij maken allen deel uit van Het Zeeuws Orkest en bezetten hierin prominente plaatsen. Een aantal leden speelde ook jarenlang in het Aulos Consort. Met VIJF! slaan deze bevlogen musici nu een nieuwe weg in!

U kunt vandaag luisteren naar werken van Ravel, Debussy en Piazzola.

Saskia Onstwedder-List studeerde fluit aan de Conservatoria van Tilburg en Maastricht. Ze behaalde haar diploma in Tilburg, waar ze afstudeerde bij Raymond Delnoye. Saskia is voornamelijk werkzaam als freelance fluitiste.
Ze remplaceerde in beroepsorkesten zoals Het Brabants Orkest, maar speelt ook graag en regelmatig in kamermuziekensembles. Ze was fluitiste bij Aulos Consort en speelt in Concerto Brabant. Bij Het Zeeuws Orkest is Saskia nu alweer vele jaren solofluitiste en soleerde ze o.a. in het beroemde fluit-harp concert van W.A. Mozart.

Anne-Marie van de Grint studeerde viool aan de Conservatoria van Tilburg en Maastricht. Door haar brede muzikale interesse deed ze ervaring op in uiteenlopende genres. Ze specialiseerde zich met name in barokmuziek en Argentijnse tango. Anne-Marie speelde barokmuziek in o.a. La Réjouissance en Aulos Consort, speelt in tangokwintet Grupo del Sur, maakt deel uit van Viola Tricolore en Quartetto Claro, en is daarnaast concertmeester bij Brabant Sinfonia en vervangend concertmeester in het Zeeuws Orkest.

Lieselot Toorop studeerde aanvankelijk hoofdvak piano, maar viel al snel voor de prachtige klanken van de fagot. Al tijdens haar studie speelde zij bij verschillende orkesten en ensembles in binnen- en buitenland. Tevens was zij vanaf de oprichting actief in het Aulos Consort. Lieselot remplaceert in diverse orkesten met fagot en contrafagot en is solofagottiste bij Het Zeeuws Orkest, het Nederlands Theater Orkest en Concerto Brabant. Haar voorkeur gaat uit naar symfonisch spel, maar kamermuziek vindt zij nog steeds een grotere uitdaging!

Anne-Marie van Mierlo studeerde hobo bij Anne de Vries en Hans Roerade aan de Conservatoria van Tilburg en Maastricht. Zij behaalde daar haar diploma’s Docerend en Uitvoerend Musicus. Anne-Marie remplaceerde in verschillende beroepsorkesten, speelde vanaf de oprichting in het Aulos Consort en is solohoboïste van Het Zeeuws Orkest. Daarnaast is zij een regelmatig gevraagde gast bij verschillende orkesten en ensembles. Naast VIJF! speelt zij met veel plezier in Par Ensemble.

Renske de Leuw werd als vijfjarig meisje verliefd op de harp. Haar diploma’s Bachelor- en Master of Music behaalde ze aan het Conservatorium van Amsterdam. Ze nam deel aan masterclasses in binnen- en buitenland en volgde daarnaast ook lessen jazz- en popharp. Renske is actief als soliste en speelt in diverse orkesten waaronder Brabant Sinfonia en Het Zeeuws Orkest. Met Duo Jørgensen – de Leuw maakte zij succesvolle concertreizen naar o.a. Brazilië en Canada en nam zij onlangs een eerste cd op. Samen met fluitiste Femke van Leeuwen vormt zij Duo LeoNina

Please follow and like us:

Gegevens

Datum:
22 april 2018
Tijd:
12:00 - 13:00
Kosten:
€7.50
Site:
www.lambertuscncerten.nl

Organisator

Lambertus Concerten
Telefoon:
0492-590333
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Cacaofabriek
Cacaokade 1
Helmond, Nederland
+ Google Maps