Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Ensemble Salva Eva (wordt verplaatst)

25 april 2021|15:00 - 16:00

€8 – €12.50

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

Ensemble Salve Eva is een oudemuziek ensemble bestaande uit vier vrouwelijke muzikanten uit Den Haag en Basel. Sopraan Heleen Bongenaar, barokvioliste Ruiqi Ren, Asako Ueda en Talitha Witmer op de theorbe, luit en barokgitaar brengen samen minder bekende oude muziek van meest vrouwelijke componisten tot leven, “Eva.” Het programma geeft een indruk van hoe men in die tijd keek naar vrouwen. Vaak werden zij afgeschilderd in relatie tot de ontmoedigende kracht van liefde, haar wreedheid en trouw, zowel in seculiere als in religieuze contexten.
Isabella Leonarda, wier 400ste  geboortedag in het jaar 2020 herdacht werd, schreef pijnlijke en vreugdevolle expressieve muziek, vooral voor haarzelf. Het programma bestaat uit muziek met diepe verlangens, geschreven voor de zang, viool en luit, en is een mix van vroeg-en laat-Italiaanse barok van Rosa Giancinta Badalla, Bellerofonte Castaldi, Tarquinio Merula en Giovanni Pandolfi Maelli.

Dit concert is mede mogelijk gemaakt door het Fonds Podiumkunsten.

Fonds Podiumkunsten

Please follow and like us:

Gegevens

Datum:
25 april 2021
Tijd:
15:00 - 16:00
Kosten:
€8 – €12.50
Site:
www.lambertusconcerten.nl

Organisator

Lambertus Concerten
Telefoon:
0492-590333
Site:
www.lambertusconcerten.nl

Locatie

Raadszaal kasteel
Kasteelplein 1
Helmond, Nederland
+ Google Maps