Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Florens Ensemble (Let op: tijd en locatie gewijzigd)

29 november 2020|15:00 - 16:00

€8,00 – €12,50

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

Met de nieuwe maatregelen rondom Covid-19 zijn er voor diverse locaties nog onzekerheden m.b.t. de mogelijkheden.

Daarom hebben wij moeten besluiten om dit concert te verplaatsen naar 29 november en als locatie de Pleinzaal van Theater Speelhuis met als aanvangstijd 15.00 uur. Uw kaarten van 24 oktober blijven geldig.

Met 2 musici van Nederlandse bodem (Kim Stockx – Dulciaan en blokfluit, en Emma Huijser – Barokharp en blokfluit) en de Italiaanse organist en klavecinist Edoardo Valorz, speelt het Florens Ensemble op dit concert het programma “An instrumental songbook” met muziek van o.a. John Downland in een bijzonder bezetting.

In Shakespeares tijd was het en vogue in Engeland om verschillende soorten muziekinstrumenten met elkaar te combineren. Het Florens Ensemble wekt dit gebruik weer tot leven in het programma ‘An Instrumental Songbook’.
De zelfs in onze tijd nog populaire liederen van John Dowland vormen de kern van het programma, waarbij de bijzondere combinatie van instrumenten met darmsnaren (harp) en metalen snaren (klavecimbel) verkend wordt.
Daarnaast speelt de dulciaan een grote rol als virtuoos solo instrument. Dit bijzondere basinstrument, voorloper van de moderne fagot, komt tot klinken in muziek van onder andere Bartolome’ Selma y Salaverde, zelf in zijn tijd een gevierd dulciaan speler.

Dit concert is mede mogelijk gemaakt door het Fonds Podiumkunsten.

Fonds Podiumkunsten

Please follow and like us:

Gegevens

Datum:
29 november 2020
Tijd:
15:00 - 16:00
Kosten:
€8,00 – €12,50
Site:
www.lambertusconcerten.nl

Organisator

Lambertus Concerten
Telefoon:
0492-590333
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Pleinzaal Theater Speelhuis
Speelhuisplein 2
Helmond, 5707 DZ Nederland
+ Google Maps