Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Florens Ensemble

24 oktober 2020|20:00 - 21:00

€8 – €12.50

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelmand. Klik op "Koop Tickets" om bestaande bezoekersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Normaal
12,50
40 beschikbaar
Korting
Vrienden Lambertus Concerten, leden vrienden Gemeentemuseum
10,00
40 beschikbaar
Jongeren
CJP of leerlingenkaart
8,00
40 beschikbaar

Vanwege inreisbeperkingen moest het geplande concert door Ensemble Fronimo uit Israël verplaatst worden naar volgend seizoen. Maar we hebben op het laatste moment nog een hele mooie vervanger kunnen vastleggen: het Florens Ensemble.

Met 2 musici van Nederlandse bodem (Kim Stockx – Dulciaan en blokfluit, en Emma Huijser – Barokharp en blokfluit) en de Italiaanse organist en klavecinist Edoardo Valorz, speelt het Florens Ensemble op dit concert het programma “An instrumental songbook” met muziek van o.a. John Downland in een bijzonder bezetting.

In Shakespeares tijd was het en vogue in Engeland om verschillende soorten muziekinstrumenten met elkaar te combineren. Het Florens Ensemble wekt dit gebruik weer tot leven in het programma ‘An Instrumental Songbook’.
De zelfs in onze tijd nog populaire liederen van John Dowland vormen de kern van het programma, waarbij de bijzondere combinatie van instrumenten met darmsnaren (harp) en metalen snaren (klavecimbel) verkend wordt.
Daarnaast speelt de dulciaan een grote rol als virtuoos solo instrument. Dit bijzondere basinstrument, voorloper van de moderne fagot, komt tot klinken in muziek van onder andere Bartolome’ Selma y Salaverde, zelf in zijn tijd een gevierd dulciaan speler.

Dit concert is mede mogelijk gemaakt door het Fonds Podiumkunsten.

Fonds Podiumkunsten

Please follow and like us:

Gegevens

Datum:
24 oktober 2020
Tijd:
20:00 - 21:00
Kosten:
€8 – €12.50
Website:
www.lambertusconcerten.nl

Organisator

Lambertus Concerten
Telefoon:
0492-590333
Website:
www.lambertusconcerten.nl

Locatie

Raadszaal kasteel
Kasteelplein 1
Helmond, Nederland
+ Google Maps