Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Das Neue Mannheimer Orchester (gratis livestream en radio uitzending)

4 april 2021|11:00 - 12:00

Das Neue Mannheimer Orchester (DNMO) werd eind 2016 in Den Haag opgericht door de Canadese klavecinist en fortepianist Anders Muskens met als doel de muziekgeest uit de periode van het oorspronkelijke Mannheimer Hoforchester te heroveren, met vooral muziek van componisten van de bekende Mannheimer Schule. Als ensemble voor oude muziek speelt de DNMO op historische instrumenten met historische technieken. Het bestaat uit professionele specialisten in oude muziek, waarvan een aantal ook behoren tot het Orchestra of the Age of Enlightenment, het Orchestra of the 18th century, en de Academy of Ancient Music. Het orkest is een zeer internationale groep, speelt internationaal concerten en heeft talenten uit Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk, Italië, Polen, Spanje, Japan, Korea, Argentinië, Brazilië, Australië, Canada en de Verenigde Staten.

DNMO zet zich in om de gevestigde grenzen van de klassieke muziekwereld te verleggen en conventies uit te dagen met als doel de passie van 18e-eeuwse uitvoeringen nieuw leven in te blazen. DNMO heeft een aantal onderzoeksinitiatieven gestart om 18e-eeuwse orkest uitvoeringsmethoden beter te begrijpen en te reconstrueren. Naast het presenteren van muziek van bekende meesters, streeft DNMO ernaar om muziek van minder bekende componisten te presenteren die evenzeer de uitvoering waard zijn.

Programma

Vanuit de wens om nieuw paasrepertoire te presenteren, bestaat het programma uit een selectie van zelden uitgevoerde werken voor de tijd rond Pasen, met o.a. diverse zettingen van Pietro Metastasio’s oratorium (azione sacra), La passione di Gesù Cristo, wat tot de late 18e eeuw traditioneel opgevoerd werd in de week voor Pasen.

Simultaan een online stream en een radiouitzending!

Link naar de livestream       Link naar de radiouitzending

 

met medewerking van  Elisabeth Hetherington, sopraan

Josef  Mysliveček (1737-1781)

La passione di Nostro Signore Gesu Cristo: Overture Largo assai – Allegro
La passione di Nostro Signore Gesu Cristo: Part I: Aria: Vorrei dirti il mio dolore (Maddalena)

Niccolò Jommelli (1714-1774)

La passione di Nostro Signore Gesu Cristo: Ouverture

Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791)

Mis in C mineur K. 427: “Et incarnatus est”

Joseph Haydn (1732-1809)

Concert voor klavecimbel in D Hob.XVIII:11

  1. Vivace
  2. Un poco adagio
  3. Rondo all’Ungarese. (Hungaars rondo) Allegro assai
Please follow and like us:

Gegevens

Datum:
4 april 2021
Tijd:
11:00 - 12:00