Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Cheng Quartet

24 oktober 2021|15:00 - 16:00

€12.5 – €17.5

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
2021-10-24 / 15.00 uur Cheng Quartet - Normaal
17,50
65 beschikbaar
2021-10-24 / 15.00 uur Cheng Quartet - Jongeren
Met CJP of leerlingenkaart
12,50
65 beschikbaar

Nog maar net begonnen aan hun carière en nu al toppers!

Het Cheng Quartet bestaat sinds 2015 en is momenteel gevestigd in Amsterdam. Twee van de vier musici Daniel Leenders, Valentine Blangé, Shih-Hsien Sam Tsai en Shen-Chiun Rick Lin komen oorspronkelijk uit Taiwan en allen behaalden hun diploma door samenwerkingen met de Nederlandse Strijkkwartet Academie en het Conservatorium van Amsterdam.

De musici kregen masterclasses van enkele van de meest gerenommeerde musici wereldwijd, zoals Heinz Holliger, Eberhard Feltz (professor van Hanns Eisler School of Music in Berlijn), Luc-Marie Aguera (Ysaÿ e Quartet), Gerhard Schulz (Alban Berg Quartet), Petr Prause (Talich Quartet), Cibrán Sierra Vázquez (Cuarteto Quiroga), Lukas Hagen (Hagen Quartet) en Debussy Quartet. Sinds september 2019 zet het kwartet zich in voor het kamermuziekprogramma van de Hochschule für Musik, Theater und Medien Hannover onder mentorschap van Oliver Wille.

Het Cheng Quartet speelde op gerenommeerde locaties zoals het Concertgebouw in Amsterdam, de Nationale Opera & Ballet, de Leidse Schouwburg en Stadsgehoorzaal, TivoliVredenburg Utrecht, Conservatoire de Paris, Casa da Musica Porto, Fundaão Calouste Gulbenkian Lisboa, Maison de la Radio Geneva en Konzerthaus Berlin.

In 2017 kreeg Cheng Quartet de titel quartet-in-residence aan de Nederlandse Strijkkwartet Academie en ontvingen de musici een Young Talent Award van het Prins Bernhard Cultuurfonds in 2018. In hetzelfde jaar werd het kwartet geselecteerd om deel te nemen aan het Le Dimore del Quartetto project in Italië. Januari dit jaar ontving Cheng Quartet de tweede prijs tijdens de Felix Mendelssohn Bartholdy Hochschulwettbewerb.

Dit concert is mede mogelijk gemaakt door het Fonds Podiumkunsten.

Fonds Podiumkunsten

Please follow and like us:

Gegevens

Datum:
24 oktober 2021
Tijd:
15:00 - 16:00
Kosten:
€12.5 – €17.5

Locatie

Raadszaal kasteel
Kasteelplein 1
Helmond, Nederland
+ Google Maps