Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Helmonds Vocaal Ensemble & Kamerkoor Ad Parnassum

12 februari 2017|15:00 - 16:00

€7.50

ONLINE KAARTVERKOOP GESLOTEN, NOG VOLDOENDE KAARTEN AAN DE KASSA BESCHIKBAAR!

Tijdens dit concert treft u twee koren: het Helmonds Vocaal Ensemble en Kamerkoor Ad Parnassum uit Tilburg. Al eerder traden zij samen op en brachten met succes het indrukwekkende Agnus Dei van Samuel Barber. Tijdens het concert kunt u opnieuw naar dit Agnus Dei luisteren. Tevens het relatief onbekende, maar wonderschone Cecilia Virgo van James MacMillan.
Verder kunt u luisteren naar werken van o.a. Palestrina, Tallis, Gjeilo,  Bikkembergs en Schütz.

Het HVE staat bijna 25 jaar onder leiding van dirigent Jeroen Felix en is een kamerkoor dat ongeveer 20 leden telt. Leden komen niet alleen uit Helmond maar uit de wijde omgeving waaronder Eindhoven, Weert, Veghel, Uden en Nistelrode.  Ondanks de kleine bezetting deinst het koor niet terug voor een 10-stemmig werk zoals het Stabat Mater van Domenico Scarlatti.

Jaarlijks worden 8 à 10 concerten gegeven in Helmond en omstreken. Het HVE streeft ernaar om ieder seizoen minimaal één groot concert te geven met koor, orkest en solisten. Zo stonden zeer recent uitvoeringen van Bach’s Matthäus- en Johannes Passion en de Messiah van Händel op het programma.

Het HVE zong verschillende Requiem zettingen van Duruflé, Fauré, Pizzetti, De Morales en Rutter. Daarnaast zijn werken uitgevoerd van onder andere Buxtehude, Schütz, Tallis, Byrd, Willcocks en Clement.

In mei 2016 zong het koor mee in een concert van het Residentie orkest in Den Haag en in januari wordt de nieuwe CD van Holland Baroque met Eric Vloeimans opgenomen met medewerking van het HVE.

Kamerkoor Ad Parnassum uit Tilburg, dat 25 zangers bijeenbrengt uit de provincie Noord-Brabant, brengt geestelijke en profane muziek op een erkend semi-professioneel niveau. Het koor zingt veelal onbekend werk. De nadruk ligt op werk van Nederlandse en Vlaamse componisten en muziek op Nederlandstalige teksten. Het kamerkoor staat sinds 1997 onder de bevlogen en inspirerende leiding van Anthony Zielhorst.

Kamerkoor Ad Parnassum geeft jaarlijks op de eerste zondag van november een requiemconcert in tweeluik van een ouder en een nieuw werk in Abdij O.L.V. van Koningshoeven te Berkel-Enschot (Tilburg)

 

 

Please follow and like us:

Gegevens

Datum:
12 februari 2017
Tijd:
15:00 - 16:00
Kosten:
€7.50
Site:
www.lambertusconcerten.nl

Organisator

Lambertus Concerten
Telefoon:
0492-590333
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Auditorium Elkerliek Ziekenhuis
Wesselmanlaan 25
Helmond, Nederland
+ Google Maps