Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Aurora Kwartet(uitverkocht)

11 oktober 2020|15:00 - 16:00

€6,00 – €10,00

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

Op zondag 11 oktober treedt het Aurora-kwartet (fluit, viool, altviool en cello) op met muziek van componisten uit de 18e tot 20e eeuw (o.a. J.B. Wendling, W.A. Mozart, G. Rossini, H. Strategier). 

Een heerlijk programma biedt het Aurora-kwartet u, waarin de vier musici, zoals de naam Aurora al zegt; uw muzikaal genot doen ontwaken bij de originele composities van de groten als Mozart en Rossini en hun tijdgenoten en opvolgers. En dat in de prachtige raadszaal van Kasteel Helmond. Sfeervoller kan uw zondagmiddag niet zijn!
Als muzikale herfstblaadjes dwarrelen de noten van Wendling, Mozart, De Wailly, Rossini, Strategier en Gordon Jacob door de ruimte, voortgestuwd door het enthousiasme van de musici. Hoor je Wendling, dan hoor je Mozart: vlot, sprankelend, transparant, en dat is niet gek, want Wendling had ‘n goed contact met Wolfgang Amadeus en ook met een nazaat van Bach: Johann Christian. De Wailly is een echte Fransman, met de volle klanken zoals die bij Ravel. Rossini zorgt voor de romantische touch in dit programma; Strategier voor het vernieuwende 20e-eeuwse aspect. Gordon Jacob is de typisch Engelse componist die in de roerige 20e eeuw (hij leefde van 1895 tot 1984) duidelijk beïnvloed is door zijn grote leermeesters als Villiers Stanford, Herbert Howells en Ralph Vaughan Williams. Zijn ‘Four Fancies’ zijn juweeltjes waarin elk instrument, maar vooral de fluit, prachtig tot zijn recht komt, met een vrolijk volks dansant slot.
De leden van het Aurora-kwartet (Irene Ruys (viool), Marian Vermeulen (altviool) , Rita Ernst-Kürtös (Hongarije, cello), Erik Verbaandert (Veldhoven, fluit)), spelen sinds begin 2017 samen, hebben allen een vakopleiding muziek gevolgd, maar zijn deels ook terechtgekomen in andere beroepen. Erik Verbaandert is ook als docent verbonden aan KunstKwartier Helmond – Geldrop-Mierlo – Nuenen.
Hoewel alle leden ook verbonden zijn aan nationale en internationale orkesten en daarnaast in andere bezettingen (inter)nationaal optreden, bracht de passie voor kamermuziek hen bij elkaar in de bezetting zoals die door Mozart werd gebruikt in diens fluitkwartetten: fluit, viool, altviool en cello. Hoewel het repertoire voor deze bezetting lang niet zo uitgebreid is als voor strijkkwartetten, is er toch genoeg mooie muziek voor geschreven. Het Aurora-kwartet speelt vooral originele composities, maar voert ook arrangementen uit.

 

Please follow and like us:

Gegevens

Datum:
11 oktober 2020
Tijd:
15:00 - 16:00
Kosten:
€6,00 – €10,00
Site:
www.lambertusconcerten.nl

Organisator

Lambertus Concerten
Telefoon:
0492-590333
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Ridderzaal kasteel
Kasteelplein 1
Helmond, Nederland
+ Google Maps