Laden Concerten

« Alle Concerten

Vocaal Ensemble Korale

9 december 2018|15:00 - 16:00

Vocaal Ensemble “Korale”  uit Laarbeek brengt u deze zondagmiddag een gevarieerd kerstprogramma. Het bestaat in deze samenstelling sinds september 2011.

In dat jaar gingen twee koren samen verder:  “Kleinkoor Korale”: opgericht in 1993 en voortgekomen uit het jongerenkoor Don Capé uit Aarle Rixtel.  “Kalliope”: gestart in 1983 in Beek en Donk en haar gehele bestaan onder leiding gestaan van Giel Jacobs. De leden zijn verspreid afkomstig uit de kernen van Laarbeek en enkelen uit onze buurgemeenten. Beide koren zongen voornamelijk a capella, zonder instrumentale begeleiding, en hun repertoire sloot goed op elkaar aan. Belangrijke redenen waarom de samenvoeging rimpelloos is verlopen.

Het koor staat sinds september 2015 onder leiding van Hans van Zeeland.

Inmiddels zijn er in de nieuwe samenstelling optredens geweest in Eindhoven, Nuenen, Gemert, Middelburg Volkoren en uiteraard in onze eigen gemeente Laarbeek, met optredens in Beek en Donk (Muziektuinpodium), Mariahout tijdens het Laarbeeks Korenfestival en hebben we een aantal kerstconcerten gegeven in Aarle Rixtel en Beek en Donk. Tevens waren er koorreizen naar Oxford in Engeland en bezochten we Gent in België.

Gratis toegang met collecte na afloop.

Please follow and like us:

Gegevens

Datum:
9 december 2018
Tijd:
15:00 - 16:00
Website:
www.lambertusconcerten.nl

Organisator

Lambertus Concerten
Telefoon:
0492-590333
Website:
www.lambertusconcerten.nl

Locatie

Auditorium Elkerliek Ziekenhuis
Wesselmanlaan 25
Helmond, Nederland
+ Google Maps