Laden Concerten

« Alle Concerten

Najaarsconcert Helmonds Muziek Corps i.s.m. PABO-koor

27 oktober 2019|20:00 - 21:30

Het Helmonds Muziek Corps gaat u in zijn najaarsconcert laten kennismaken met diverse muziekstijlen die de blaasmuziek
rijk is. U zult worden meegenomen op een muzikale reis van concertmars tot symfonie waarbij het programma is samengesteld uit de werken van grote componisten onder wie Johann Sebastian Bach.

Het harmonieorkest van het HMC bestaat uit ongeveer 70 enthousiaste leden en staat sinds 2014 onder leiding van Rob van der Zee. De leden van het orkest komen uit verschillende delen van de stad, maar ook uit de omstreken.
Het speelt al sinds 1960 in de hoogste afdeling, de eerste divisie (voorheen Vaandelafdeling), van de KNMO. Een van de doelstellingen van dirigent en orkest is dit niveau tot in de lengte van jaren vast te houden. Jaarlijks worden er dan ook muziekstukken van het hoogste niveau gespeeld en gemiddeld een maal per vier jaar neemt het orkest deel aan een concours. Het laatst was dit in november 2011 te Enschede, waar wederom een mooie eerste prijs werd behaald. Het eerstvolgende concours waar aan deelgenomen gaat worden zal waarschijnlijk in 2017 zijn.
Het orkest streeft naar minstens drie concerten per jaar. Ook worden regelmatig donateurs en uitwisselingsconcerten gegeven i.s.m. bevriende muziekverenigingen.

Dit keer i.s.m. Jongerenkoor PABO.

Het Pabo-Koor bestaat uit zo’n 45 leden in de leeftijd van 14 tot 50-plus. Dit is meteen wat het Pabo-Koor uniek maakt. De mix van jonge en oudere stemmen geeft de zanggroep een bijzondere klankkleur.

Tijdens de repetitie op donderdagavond wordt hard gewerkt aan een veelzijdig repertoire, dat varieert van swingende popsongs tot rustige ballads en van musicalmuziek tot jazzy nummers. De leden hebben hierin uiteraard een grote stem. De muzikale leiding is in de deskundige handen van dirigent Erik van Vugt.

Naast het repeteren wordt er natuurlijk ook regelmatig opgetreden, bijvoorbeeld tijdens de Caratconcerten in de Warande in Helmond en tijdens Dickensnight Brandevoort in Helmond. Met de musicals ‘Parijs’ en ‘MusicalNight2’ stond het Pabo-Koor diverse keren in een uitverkocht theater.

Het Pabo-Koor heeft eigen projecten maar ook gezamenlijke projecten en optredens met Pabo-Junior en wordt begeleid door de Pabo-Band. Het Pabo-Koor is altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen.

Please follow and like us:

Gegevens

Datum:
27 oktober 2019
Tijd:
20:00 - 21:30
Website:
www.lambertusconcerten.nl

Organisator

Lambertus Concerten
Telefoon:
0492-590333
Website:
www.lambertusconcerten.nl

Locatie

Auditorium Elkerliek Ziekenhuis
Wesselmanlaan 25
Helmond, Nederland
+ Google Maps