Laden Concerten

« Alle Concerten

  • Dit concert is voorbij.

Lambertushof Classique en Plein Public: Aldona Bartnik

1 juli 2018|14:00 - 17:00

Jaarlijks organiseert Stichting Lambertushof Helmond een middagprogramma in de openlucht met (licht) klassiek repertoire. In de sfeervolle omgeving van het hofje treden tussen 14.00 en 17.00 uur een 6-tal ensembles voor u op met programma’s van ca. 30 minuten. Een afwisselend geheel van hoog niveau waar artiesten en luisteraars graag voor naar Helmond komen.

In het kader van het jubileumjaar is er een samenwerking tot stand gekomen, waarbij Lambertus Concerten ook een van de optredens in zal vullen. Hiervoor hebben wij de Poolse sopraan Aldona Bartnik gecontracteerd, die een selectie van Poolse liederen en klassieke evergreens ten gehore zal brengen.

Deze middag is gratis toegankelijk!

De oorspronkelijke bewoners van het plein, eerst verenigd in een kunst-  en activiteitencommissie, hebben Stichting Lambertushof opgericht met als doel het promoten van het plein middels culturele en artistieke activiteiten.

Met een aantal vaste manifestaties probeert de stichting, het nochtans relatief onbekende plein, op een aantrekkelijke manier onder de aandacht te brengen van het Helmondse publiek en de gemeenten in de nabijheid.

In juni 2016 behaalde Aldona Bartnik haar Masteraan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waar ze gespecialiseerd in de Oude Muziek. Ze heeft haar vocale vaardigheden ontwikkeld samen met Rita Dams, Peter Kooij, Michael Chance, Pascal Bertin en Jill Feldman.

Aldona is geïnteresseerd in zingen can Renaissance, Baroque en klassieke muziek, zowel als solist en ensemble zanger. Ze treedt op met het Collegium Vocale Gent, Vox Luminis, De Nederlandse Bachvereniging, Capella Cracoviensis, Gabrieli Consort & Players, Nederland Omroepkoor onder Giovanni Antonini, Konrad Junghanel, Philippe Herreweghe, Fabio Bonizzoni, Jos van Veldhoven, Paul McCreesh, Benjamin Bayl, Andrew Parrott en jan Tomasz Adamus.

Haar wetenschappelijk onderzoek betreft Poolse muziek. Om die reden heeft ze tijdens haar studie in Nederland regelmatig Poolse muziek uitgevoerd samen te met de Wrocław Barok Ensemble (Andrzej Kosendiak- leider). Met deze groep heeft ze vier solo-opnamen gewijd aan Poolse Baroqu. In 2013 en 2015 twee albums van Grzegorz Gerwazy Gorczycki met werken die werden genomineerd voor de prestigieuze Poolse muziekprijs Fryderyk. De volgende dubbel album met stukken van Marcin Mielczewski wordt uitgebracht in 2016.

Aldona neemt deel aan de artistieke activiteiten van de Ars Cantus – Wrocław, een kamermuziekensemble gespecialiseerd in oude muziek, onder leiding van Tomasz Dobrzański, met wie ze het Kodeks Wrocławski album opnam, gewijd aan de Renaissance vocale muziek. Deze cd werd in 2016 ook genomineerd voor muziekprijs Fryderyk.

Met Appolo kabinet – groep die werd gevormd door studenten en alumnis van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, had ze een Engels repertoire tijdens het Utrechtse Oude Muziek Festival in 2015.

Haar artistieke plan voor de komende maanden bevat solo-optredens met de Wrocław Barok Ensemble, de Stichting Oude Muziek Academie in Stettin, Bach Academie tijdens het Bach Festival Świdnica onder Fabio Bonizzoni. 2016 eindigt met een concert tour in Nederland en de Verenigde Staten van Amerika metTon Koopman. Haar artistieke activiteiten betreffen ook een brede promotie van de Poolse muziek rond het Europa, het maken van een opname met The Wrocław Baroque Ensemble en zang recitals met pianist Maurice Lammerts van Bueren, met wie ze een passie deelt voorde liederen van K. Szymanowski, F.Chopin , W.Lutosławski, IJ Paderewski.

Please follow and like us:

Gegevens

Datum:
1 juli 2018
Tijd:
14:00 - 17:00

Locatie

Lambertushof
Lambertushof
Helmond, Nederland
+ Google Maps