Laden Concerten

« Alle Concerten

  • Dit concert is voorbij.

Helmonds Vocaal Ensemble: Requiemconcert

30 juli 2018|08:00 - 17:00

€7,5

Tickets

140 beschikbaar
Normaal 7,50

Vul alstublieft alle verplichte velden in

Jaarlijks zijn er 2 vaste waarden voor het HVE: het passie concert rond pasen en het requiem concert rond 2 november. Vandaag dus het traditionele requiem concert.

Het HVE staat al 25 jaar onder leiding van dirigent Jeroen Felix en is een kamerkoor dat ongeveer 20 leden telt. Leden komen niet alleen uit Helmond maar uit de wijde omgeving waaronder Eindhoven, Weert, Veghel, Uden en Nistelrode.  Ondanks de kleine bezetting deinst het koor niet terug voor een 10-stemmig werk zoals het Stabat Mater van Domenico Scarlatti.

Jaarlijks worden 8 à 10 concerten gegeven in Helmond en omstreken. Het HVE streeft ernaar om ieder seizoen minimaal één groot concert te geven met koor, orkest en solisten. Zo stonden zeer recent uitvoeringen van Bach’s Matthäus- en Johannes Passion en de Messiah van Händel op het programma.

Het HVE zong verschillende Requiem zettingen van Duruflé, Fauré, Pizzetti, De Morales en Rutter. Daarnaast zijn werken uitgevoerd van onder andere Buxtehude, Schütz, Tallis, Byrd, Willcocks en Clement.

 

Please follow and like us:

Gegevens

Datum:
30 juli 2018
Tijd:
08:00 - 17:00
Kosten:
€7,5

Locatie

Auditorium Elkerliek Ziekenhuis
Wesselmanlaan 25
Helmond, Nederland
+ Google Maps