Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Helmonds Vocaal Ensemble: passieconcert (optie)

5 april 2020|20:00 - 21:00

Op dit moment is dit concert nog niet bevestigd. Houd deze site in de gaten voor updates.

Traditioneel zingt het Helmonds Vocaal Ensemble op Palmzondag een Passieconcert. In de voorbije jaren zijn al vele passiewerken ten gehore gebracht. Zo klonken de grote passies van Bach, Telemann en Kaiser, maar ook intiemere, kleinere werken.
Het HVE vierde in 2018 zijn 25-jarig bestaan en staat al die tijd onder leiding van Jeroen Felix.
Dit jaar een Nederlands programma met o.a. het Stabat Mater van Andries Clement.

Het HVE staat al 25 jaar onder leiding van dirigent Jeroen Felix en is een kamerkoor da Traditioneel zingt het Helmonds Vocaal Ensemble op Palmzondag een Passieconcert. In de voorbije jaren zijn al vele passiewerken ten gehore gebracht. Zo klonken de grote passies van Bach, Telemann en Kaiser, maar ook intiemere, kleinere werken.
Dit jaar een Nederlands programma met o.a. het Stabat Mater van Andries Clement.

Het HVE telt ongeveer 20 leden die niet alleen uit Helmond maar uit de wijde omgeving komen waaronder Eindhoven, Weert, Veghel, Uden en Nistelrode.  Ondanks de kleine bezetting deinst het koor niet terug voor een 10-stemmig werk zoals het Stabat Mater van Domenico Scarlatti.

Jaarlijks worden 8 à 10 concerten gegeven in Helmond en omstreken. Het HVE streeft ernaar om ieder seizoen minimaal één groot concert te geven met koor, orkest en solisten. Zo stonden zeer recent uitvoeringen van Bach’s Matthäus- en Johannes Passion en de Messiah van Händel op het programma.

Het HVE zong verschillende Requiem zettingen van Duruflé, Fauré, Pizzetti, De Morales en Rutter. Daarnaast zijn werken uitgevoerd van onder andere Buxtehude, Schütz, Tallis, Byrd, Willcocks en Clement.

Please follow and like us:
error

Gegevens

Datum:
5 april 2020
Tijd:
20:00 - 21:00
Website:
www.lambertusconcerten.nl

Organisator

Lambertus Concerten
Telefoon:
0492-590333
Website:
www.lambertusconcerten.nl

Locatie

Auditorium Elkerliek Ziekenhuis
Wesselmanlaan 25
Helmond, Nederland
+ Google Maps