Laden Concerten

« Alle Concerten

Duo Serenissima: Elisabethan songs

8 maart 2020|15:00 - 16:00

€10 – €15

Tickets

140 beschikbaar
Normaal 15,00
140 beschikbaar
Korting 12,00Kortingstarief: alleen geldig in combinatie met vriendenpas Elkerliek of gemeentemuseum
140 beschikbaar
Jongeren 10,00Jongerentarief: alleen geldig in combinatie met een leerlingenkaart, studentenpas of CJP

Elisabeth Hetherington & David Mackor zijn een absolute sensatie!! Nog maar enkele jaren afgestudeerd op het Conservatorium van Amsterdam, concerteren zij al over de hele wereld. En niet zonder reden: dit ensemble is een echte top-act!
Duo Serenissma, gevestigd in Nederland, werd opgericht door de bekroonde Canadese sopraan Elisabeth Hetherington en de Nederlandse luitist David Mackor. Hun naam werd geïnspireerd door de muzikale uitstorting van Venetië, meestal aangeduid als La Serenissima, of de meest serene.

Zij brengen u een geweldig programma met liederen voor sopraan en theorbe uit de Engelse Elisabethan periode. U hoort werken van  o.a. Campion, Morley, Parsons en natuurlijk John Dowland.

Sinds de oprichting in 2016 is Serenissima uitgenodigd om op gerenommeerde concertlocaties door heel Europa op te treden. Zo zijn ze te zien geweest op het Festival Oude Muziek in Utrecht, evenals in het Concertgebouw als solisten bij het Nederlands Blazers Ensemble. Naast de uitnodigingen van bekende festivals en locaties, zijn ze geprezen om hun “mooie en intieme interpretaties van Monteverdi” (Het Parool, 2017) en de “… delicate zang en presentatie van airs de cour et parodies spirituelles” (El Pais, 2017). In de zomer van 2018 had het Duo de eer een programma te brengen van grotendeels niet uitgegeven muziek, geschreven door zeventiende-eeuwse nonnen aan het Ravenna-festival, dat speelt op de UNESCO-werelderfgoedlocatie van de Basilica San Vitale. Hoewel het duo zich specialiseerde in muziek uit de 16e en 17e eeuw, presenteerden zij een breed scala aan programma’s – van Engels Lute Song tot Venetiaans Opera, naar Franse airs de cour. In 2019 werden ze door de Nederlandse omroep AvroTros gekozen als een van hun artiesten in residentie en via hun label namen ze hun debuutalbum op.

Onlangs is het duo geïnteresseerd geraakt in Oorspronkelijke Uitspraak (OP) van het Elizabethaans Engels – een gebied dat zelden wordt verkend, en nog zeldzamer wordt opgenomen in de historische uitvoeringspraktijk. Hun onderzoek naar OP heeft snel terrein gewonnen en ze zijn uitgenodigd om verschillende interviews, concerten en lezingen over het onderwerp te geven.

Naast diepgaand onderzoek en gepassioneerd uitgevoerde programma’s die bestaan ​​uit het traditionele luitliedrepertoire, heeft Serenissima een sterke interesse voor het meer onconventionele gebruik van oude muziek. Ze vinden actief manieren om multidisciplinaire prestaties te gebruiken en nemen vaak aspecten van theater, beweging en verhalen op in hun concerten. Ze hebben ook de eer gehad om het luitliedrepertoire uit te breiden via tal van premières, waaronder een heel concert van commissies in Bergen, Noorwegen.

Dit concert is mede mogelijk gemaakt door het Fonds Podiumkunsten.

Fonds Podiumkunsten

Please follow and like us:
error

Gegevens

Datum:
8 maart 2020
Tijd:
15:00 - 16:00
Kosten:
€10 – €15
Website:
www.lambertusconcerten.nl

Organisator

Lambertus Concerten
Telefoon:
0492-590333
Website:
www.lambertusconcerten.nl

Locatie

Raadszaal kasteel
Kasteelplein 1
Helmond, Nederland
+ Google Maps