Laden Concerten

« Alle Concerten

Capella Sancta Maria: Triztas me matan

7 juni 2020|20:00 - 21:00

€10 – €17,5

Tickets

400 beschikbaar
Normaal 17,50
400 beschikbaar
Korting 14,00Kortingstarief: alleen geldig in combinatie met vriendenpas Elkerliek of gemeentemuseum
400 beschikbaar
Jongeren 10,00Jongerentarief: alleen geldig in combinatie met een leerlingenkaart, studentenpas of CJP

Vrij onbekend, maar een absoluut top-ensemble in dit genre!

De mis “Tristezas me matan” van Cristobal de Morales (c.1490-1553) is gebaseerd op een gelijknamige melodie van een anoniem gebleven componist. Hoewel de mis om een of andere reden niet was opgenomen in Morales’ beroemde uitgave Missarum (Rome 1544) is deze toch tot ons gekomen via een kopie in Manuscript 17 van de Sixtijnse Kapel. Als bewijs van de hoge waardering die voor de componist Morales en zijn muziek gekoesterd werd kan gelden dat vermeld wordt dat deze mis nog in 1624 gezongen werd, terwijl in die tijd muziek van meer dan 20 jaar na dato als “oud” bestempeld werd. Deze mis omvat alle kwaliteiten van Morales’ stijl, gecombineerd met een uitgesproken Spaans karakter. Dit programma klonk eerder al tijdens het Festival Espazos Sonoros in Galicië (Spanje).

Capella Sancta Maria is een professioneel vocaal ensemble onder leiding van Enrique López-Cortón  dat is gespecialiseerd in polyfonie uit de Spaanse renaissance. Het trad voor het eerst op in Utrecht tijdens het Oude Muziek Festival, in een workshop geleid door Paul van Nevel. Het in Amsterdam gevestigde ensemble kan een beroep doen op tussen de vijf en twaalf zangers en treedt a capella op, maar ook met orgel, dulciaan of trombone. In 2010 is in samenwerking met Royal Wind Music een CD opname gemaakt met muziek van Guerrero, Josquin en Morales.
Capella Sancta Maria combineert serieus musicologisch onderzoek met een frisse en moderne benadering van oude muziek. Polyfonie wordt door hen niet behandeld als een museumobject, maar als een kunstvorm op zich. De zangers zijn afkomstig uit bekende ensembles en ook jonge professionals krijgen een kans.

Dit concert is mede mogelijk gemaakt door het Fonds Podiumkunsten.

Fonds Podiumkunsten

Please follow and like us:
error

Gegevens

Datum:
7 juni 2020
Tijd:
20:00 - 21:00
Kosten:
€10 – €17,5
Website:
www.lambertusconcerten.nl

Organisator

Lambertus Concerten
Telefoon:
0492-590333
Website:
www.lambertusconcerten.nl

Locatie

Lambertuskerk
Kerkstraat 54
Helmond, 5701RK Nederland
+ Google Maps